19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Οι άνθρωποι που αξίζουν

Την καλή ψυχή να ψάχνεις στους ανθρώπους. Τα μάτια τα καθαρά, αυτά που βγάζουν αλήθεια και περηφάνια. Να αποζητάς ανθρώπους με όμορφη ψυχή, όχι με φανταχτερή εμφάνιση.

Ωραία και η ομορφιά του σώματος, αλλά πόσο θα διαρκέσει χωρίς την ομορφιά της ψυχής; Να ζητάς ανθρώπους ντυμένους με ψυχικά χαρίσματα, ανθρώπους που ξέρουν να δίνουν και να αγαπούν. Μη σε πλανεύει η ομορφιά, μη σε παρασέρνει η εντυπωσιακή εμφάνιση.

Όταν ο άνθρωπος είναι μέσα του άσχημος, τότε νόημα δεν έχει η πρόσκαιρη εξωτερική ομορφιά.

Την καλή καρδιά να αποζητάς. Εκείνους τους ανθρώπους που δεν ξεπουλάνε την αξιοπρέπειά τους, που δε χαραμίζουν τον εαυτό τους σε φθηνές σχέσεις για να κερδίσουν την ψευδαίσθηση της ευτυχίας. Να λαχταράς να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που τα άσχημα τα λένε μπροστά σου, όχι πίσω σου.

Να θέλεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αγαπούν με λόγια, όχι μόνο με πράξεις. Όχι άλλα λόγια, άλλες μάταιες υποσχέσεις και ‘’δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα’’, που στο τέλος αποδεικνύονται κάλπικα.

Εκείνοι οι άνθρωποι αξίζουν. Που λάμπουν από την ομορφιά της ψυχής τους. Που είναι ικανοί να λιώσουν σαν κερί για να ζεσταθείς εσύ. Που βάζουν την αγάπη πάνω από εκείνον τον αλήτη τον εγωισμό.

Μη σε ξεγελά η εμφάνιση, η ομορφιά η αληθινή βγαίνει από την καρδιά. Μη σε κάνει θύμα της ομορφιά όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Να ψάχνεις ανθρώπους με ψυχή, με μπέσα, με ανθρωπιά.

Μαρία Σκαμπαρδώνη για το healingeffect.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Με κάθε τρόπο για φτάσουν τα εμβόλια σε όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Πλέοντας με αυτοσχέδια κανό, σκαρφαλώνοντας σε βουνά, οδοιπορώντας μέσα από καταρράκτες, αψηφώντας τον κίνδυνο σε εμπόλεμες ζώνες ανά την υφήλιο υγειονομικοί δίνουν καθημερινά μια απίστευτη μάχη για να παραδώσουν εμβόλια που θα σώσουν ζωές στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη. Κι ενώ στις χώρες της Δύσης συνεχίζεται – με μεγάλα προβλήματα ομολογουμένως στην Ευρώπη – […]

Εικαστικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ

Τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά ξεκινά το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στον πεζόδρομο της Β. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ. Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση με τίτλο: “Ούτε που μας δόθηκε μια εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών”, την οποία επιμελήθηκε […]