17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Οι έξι πυλώνες στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας

«Ένα ρωμαλέο πρόγραμμα, που θα γίνει η εθνική ασπίδα».

Με αυτά τα λόγια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τους 6 πυλώνες του νέου εξοπλιστικού προγράμματος, που θα θωρακίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και θα αυξήσουν κατακόρυφα την αμυντική της ισχύ.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, οι 6 πυλώνες του νέου εξοπλιστικού προγράμματος έχουν ως εξής:

 

  1. Άμεση προμήθειας μίας μοίρας 18 αεροσκαφών Rafale προς αντικατάσταση παλαιών τύπου Mirage 2000
  2. Πρόγραμμα ναυπήγησης 4 νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό και ο εκσυγχρονισμός των 4 ΜΕΚΟ, κλάσης «ΥΔΡΑ».
  3. Προμήθειας Αντιαρματικών για τον Στρατό, νέων τορπίλων για το Ναυτικό και αντιαεροπορικών για την Πολεμική Αεροπορία.
  4. 15.000 προσλήψεις ανδρών και γυναικών σε όλα τα όπλα σε βάθος 5ετίας. Ταυτόχρονα θα έρθουν αλλαγές στην θητεία αλλά και την εκπαίδευση, με τους οπλίτες να λαμβάνουν πιστοποιημένες ικανότητες.
  5. Ενίσχυση της Αμυντικής Βιομηχανίας. Μετά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πλέον έχουν μπει αμερικανικά κεφάλαια μέσω της ΟΝΕΧ, ακολουθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με στρατηγικό επενδυτή, η ΕΛΒΟ και μετατροπή της ΕΑΒ σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών.
  6. Ψηφιακή θωράκισης της χώρας με ενίσχυση της ηλεκτρονικής της αποτρεπτικής ισχύς, έναντι κάθε απειλής.

Πηγή: newsit.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η αλληλεπίδραση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την πολιτική και την κοινωνία στο επίκεντρο του συνεδρίου «Ενημέρωση και Δημοκρατία»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου Ενημέρωση και Δημοκρατία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου 2018. Ένα τριήμερο γεμάτο από πλούσιες παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έφερε στο προσκήνιο το επίκαιρο, πολυπρισματικό ζήτημα της αλληλεπίδρασης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Η ασυδοσία στον τομέα της ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας «Η ασυδοσία στον τομέα της ενέργειας συνεχίζεται με την ανοχή της κυβέρνησης» Χρειάστηκε να περάσουν 2 ολόκληρα χρόνια […]