20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό με τα τρακτέρ τους στην Αργολίδα

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ)  με τα τρακτέρ τους έκλεισαν συμβολικά νωρίτερα σήμερα το απόγευμα την  Ε.Ο. Ναυπλίου- Μυκηνών, στο ύψος του Ανυφίου.

 

Σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες αναφέρουν:

Στήσαμε μπλόκο στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, μας κουτσουρεύει το εισόδημα, μας ξεκληρίζει. Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των αγροτών και την κτηνοτρόφων και να στείλουμε και ένα μήνυμα διεκδίκησης στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ κι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα παλεύει με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές που απειλούν τη βιωσιμότητα του χώρου.

 

Το μπλόκο είναι η μοναδική μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση και οτιδήποτε κατακτήθηκε από τον κλάδο μέχρι στιγμής, ήταν αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων και των μπλόκων που στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αργολίδας, να πιστέψουν ότι τα τρακτέρ είναι δύναμη και να έρθουν να ενισχύσουν το μπλόκο. Χρειάζεται μαζικός αγώνας και συμμετοχή για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ούτως ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να καλλιεργούμε.

Από το σπίτι και τον καναπέ δεν κερδήθηκε ποτέ τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσουν αυτοί που παραμένουν σπίτι, είναι ότι θα τους πάρουν και τον καναπέ που κάθονται στο σπίτι!

Tην Παρασκευή, στις 11πμ, θα ξεκινήσουμε μηχανοκίνητη πορεία από τον χώρο του μπλόκου για το κέντρο του Άργους.

Το Σάββατο, συμμετέχουμε στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, στην έκθεση της Agrotica στην Θεσσαλονίκη. Δηλώνουμε συμμετοχή στο χώρο του μπλόκου, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περ. Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) και τους συνάδελφους αγροτοκτηνοτρόφους της Πελοποννήσου.

Παλεύουμε για:

1. Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση.

2. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο, τη διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για τις παράνομες ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν τα αγροτικά προϊόντα.

3. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά Δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

4. Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης.

5. Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓA. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ.

6. Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος.

7. Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.

8. Κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, έργο του Αναβάλλου).

Περισσότερα Άρθρα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (11.11.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν […]