20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Οι Δημοτικές εκλογές και τα σκουπίδια μας – Γράφει η Άννα Χρυσοβέργη

Στη πόλη μας, στο δημόσιο διάλογο σχετικά με τις δημοτικές εκλογές, διαχέεται μια μιζέρια! Ο Πανοβράκος και ο Χειβιδόπουλος συγκρινόμενοι με τον Καμπόσο, βγαίνουν «ψηλότεροι», …και όλα αρμενίζουν καλά! Συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με μοναδικό περιεχόμενο να φύγει αυτή η δημοτική αρχή! Όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να φύγει αυτή η δημοτική αρχή. Επίσης, όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα! Αν αλλάξουν μόνο τα πρόσωπα, θα καταφέρουμε η είναι η νέα δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει τα προβλήματά μας με περισσότερη « ευγένεια». Θα μου πεις λίγο είναι αυτό; Πολύ είναι αλλά δεν φτάνει! Δεν φτάνει γιατί τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται «με λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» …
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τελευταία στο θέμα, «επειδή βρωμάει», αναφέρεται μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση. Την Κυριακή 31 Μάρτη είχε ορισθεί συνεδρίαση του συνδέσμου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Πελοποννήσου. Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν σχετικά με το ποιος θα πληρώσει τα μεταφορικά των απορριμμάτων από τους Δήμους στις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ, πόσα σκουπίδια και με ποια ποιοτική σύνθεση θα υποχρεώνεται ο κάθε Δήμος να παραδίδει στη ΤΕΡΝΑ και άλλα σχετικά. Στο επίκεντρο δηλαδή, πόσα ευρώ θα πληρώνουμε στον ιδιώτη για να ανακυκλώνει τα σκουπίδια μας και να κερδίζει από αυτό. Πόσα εκατομμύρια θα πληρώσουμε τα σκουπίδια μας ώστε ο καπιταλιστικός όμιλος να έχει μεγάλη και ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ για τα επόμενα 28 χρόνια. Ποια είναι η είδηση; Αυτοί που αποφάσισαν να παραδώσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και τους όρους με τους οποίους τα παρέδωσαν δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση.

Γιατί δεν εμφανίστηκαν;

Προφανώς γιατί έρχονται εκλογές και θέλουν τη ψήφο μας! Σκέφτηκαν άστα αυτά για μετά τις εκλογές! Ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται και δεν πάνε στη συνεδρίαση; Δήμαρχοι και υποψήφιοι που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι.

Γιατί έγραψα με κεφαλαία το ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ; Γιατί δυσκολεύτηκα να καταλάβω αυτό το σημείο.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ένα γεγονός που με βοήθησε να καταλάβω και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Αυτές τις μέρες επιδοτήσαμε, σαν ελληνικό δημόσιο, με το ποσό 5.512.445,54 ευρώ στην εταιρεία “Μορέας”. Ο “Μορέας” θα παίρνει επιδότηση 2 φορές το χρόνο, μέχρι το 2034, για τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Τα έσοδα της εταιρείας από τα διόδια είναι χαμηλά, κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις, τα χρήματα της επιδότησης, αποτελούν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για την εξόφληση των δανείων που έχει πάρει από τις τράπεζες η κοινοπραξία για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Ανάλογες είναι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την ΤΕΡΝΑ και την περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων. Όταν τα σκουπίδια μας δεν θα είναι τόσα όσα χρειάζεται ο όμιλος για να εξασφαλίσει τα κέρδη που επιθυμεί θα τον επιδοτούμε εμείς σαν δημότες για 28 χρόνια ώστε να πληρώνει τα δάνεια που πήρε από τις τράπεζες για να κατασκευάσει τα εργοστάσια. Γιατί δεν συζητάμε για όλα αυτά;!

Παρόμοια είναι τα σχέδιά τους για την αφαλάτωση του νερού του Αναβάλου, για την ΔΕΥΑΡ και για ότι άλλο μπορούν να παραδώσουν στους ομίλους και στις τράπεζες. Είναι αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο να ακούμε για ακομμάτιστους υποψηφίους που θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη της πόλης γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και κόμματα!

Άννα Χρυσοβέργη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Περισσότερα Άρθρα

Νταβίλης – Κρανιάς: Το ιατρικό δίδυμο είχε κάνει καλή δουλειά

    Εχουν φανεί ήδη τα χρήματα των πιο πρόσφατων ετών (έως το 2018) του ανταποδοτικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές του Αχλαδόκαμπου, από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκαταστημένες στην περιοχή. Από ότι ξέρουμε, κάποιοι το είχαν το ζήτημα από κοντά. Ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Άργους, Δημήτρης Νταβίλης, μαζί με τον συνάδελφό του και πρώην […]

Δήλωση Γιάννη Ανδριανού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

«Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού επαβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να κρατήσουμε ζωντανή και αδιαμφισβήτητη σε ολόκληρο τον πλανήτη την ιστορική αλήθεια της θυσίας των 353.000 Ελληνίδων και Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειας να ξεριζωθεί η μακραίωνη ελληνική παρουσία από τα ιερά χώματα […]