19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώνονται το Φεβρουάριο οι μελέτες για την αποκατάσταση του Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο

Την αναθεώρηση της άδειας εργασιών µικρής κλίμακας αιτείται από τον Δήμο Ναυπλιέων το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ναού του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες σωστικών µέτρων και προστασίας του εν λόγω ιστορικού ναού, αλλά και τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας των διερχόµενων πεζών.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στο σχετικό έγγραφό του προς τον Δήμο Ναυπλιέων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας -το οποίο κοινοποιεί, μεταξύ άλλων, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- ενημερώνει ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών αποκατάστασης της ιστορικής αυτής εκκλησίας, που ανατέθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τον δήμο της αργολικής πρωτεύουσας.

Οι εν λόγω μελέτες, με την ολοκλήρωσή τους, θα υποβληθούν προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Ωστόσο, όσον αφορά τις άμεσες εργασίες σωστικών µέτρων και προστασίας του εν λόγω ιστορικού ναού, αλλά και τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας των διερχόµενων πεζών -ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 30.011,10 ευρώ-, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ζητεί από τον Δήμο Ναυπλιέων “σε συνεργασία µε την Εφορεία Αρχαιοτήτων, να ενεργήσουν -και αυτήν τη φορά- άμεσα προκειµένου νά εξευρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την εκτέλεση, το ταχύτερο δυνατόν, των εργασιών”.

Περισσότερα Άρθρα

Εμβόλιο AstraZeneca: Να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 30 ετών αποφάσισε η Επιτροπή Εμβολιασμών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί προσεκτικά τα τρέχοντα δεδομένα (ανακοινώσεις διεθνών οργανισμών και ρυθμιστικών αρχών, επιστημονικές δημοσιεύσεις) σχετικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που έχουν εμφανιστεί σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca […]

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Κοινωφελή Επιχείρηση Επιδαύρου

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Επιδαύρου (Κ.Ε.Δ.ΕΠ.) Τριαντάφυλλος Κρέτσης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Σ., τους μαθητές και τους δασκάλους της επιχείρησης, έκοψαν για πρώτη φορά την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. Τριαντάφυλλος […]