23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στο Ναύπλιο

Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη στο Ναύπλιο

Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους (μέλη της ΟΓΕ)

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και του χωριού, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες,

135  χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Η συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους  μεγάλους  εργατικούς αγώνες στη χώρα μας και παγκόσμια, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο.  Για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και για τις μελλοντικές γενιές.

Δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο  δημόσιο σύστημα Υγείας.

Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος των πρωτοκόλλων λάστιχο στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, της «αυτοδιάγνωσης» και να χρυσοπληρώνουμε για τις προληπτικές, διαγνωστικές εξετάσεις.

Δε δεχόμαστε την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

Δε συμβιβαζόμαστε  με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ.

Δεν ανεχόμαστε να πέφτει στις πλάτες μας το βαρύ φορτίο του ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και η κυβέρνηση. Πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας να χτίζεται η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, που περιμένουν νέο πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή!

Η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 6 Μάη και ώρα 10:30 π.μ. στην Πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ομάδες Γυναικών Ναυπλίου και Άργους (μέλη της ΟΓΕ)

Περισσότερα Άρθρα

Ορειβατική περιβαλλοντική συνάντηση Μαινάλου

Ο δήμος Τρίπολης και ο ΣΑΟΟ διοργανώνουν την ορειβατική περιβαλλοντική συνάντηση Μαινάλου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01/10/2023. Σημειώνουμε ότι η συνάντηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την 21η Μαΐου 2023, αλλά αναβλήθηκε λόγω των εκλογών. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΙΚΑ ΛΗΜΕΡΙΑ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: […]