17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου: Καμία απάντηση από την Περιφέρεια

Καμία ουσιαστική απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Πελοποννήσου, δεν έδωσε η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Από νωρίς, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Πελοπόννησο, ύστερα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη και αντιπροσωπεία μας συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καταθέσαμε τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από το δάκο, για τις ευθύνες που έχουν για το πρόγραμμα δακοκτονίας τόσο το Υπουργείο όσο η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών τους. Ωστόσο, η περιφερειακή αρχή, συνέστησε για μια άλλη μια φορά  «υπομονή» στους μικρομεσαίους αγρότες, την ίδια στιγμή που βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή μας να καταστρέφεται. Μας παρέπεμψε στον «εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας» που επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και σε πιθανά κονδύλια από τη νέα ΚΑΠ. Παράλληλα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ενίσχυση από δικά της κονδύλια.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η τοπική διοίκηση, που βάζουν πλάτη με τις πολιτικές τους, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οργανώνουμε τον αγώνα για την επιβίωση μας, με συσκέψεις και περιοδείες των Συλλόγων μας, ώστε να διεκδικήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, την προστασία και αναπλήρωση του εισοδήματός μας.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ από τον Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μάς συγκίνησε και μας συγκλόνισε. Μια γυναίκα πολιτική αρχηγός σε μια ανδροκρατούμενη πολιτική ζωή, κατόρθωσε να καταξιωθεί στη συνείδηση όλων με την ευγένειά της, την αξιοπρέπειά της, το πολιτικό της ήθος, τη βαθιά της πίστη στη δημοκρατία και τους θεσμούς της, τη φιλοπατρία της, τη συνέπειά της, τους αγώνες της, […]

Γιάννης Μαργέτας: ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!! Η καθιέρωση της ΓΙΟΡΤΗΣ της ΜΗΤΕΡΑΣ τη δεύτερη ΚΥΡΙΑΚΗ του ΜΑΪΟΥ αποτελεί  έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μητέρα που δίνει ζωή και προσφέρει απλόχερα  στοργή, χαρά, γνώση, αγάπη. Η προσφορά της  μητέρας στα παιδιά της, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην πατρίδα, στις νέες γενιές είναι  πολύτιμη και […]