19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ορούτς Ρέις: Μπήκε στην περιοχή της παράνομης NAVTEX

 

Το Ορούτς Ρέις πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στις 4.10 το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγη ώρα αργότερα, στις 5μμ, πέρασε το ανατολικό άκρο της παράνομης NAVTEX.

Σημειώνεται ότι το ερευνητικό σκάφος ξεκίνησε την κίνησή του περίπου στις 11 το πρωί μαζί με τα δύο συνοδευτικά του, δηλαδή τα Αταμάν και Τζέγκινζχαν (ATAMAN & CENGİZHAN) και κινείτο με ταχύτητα 9 κόμβων.

Στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κοντά στο τουρκικό ερευνητικό υπάρχει παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία θα μπορούσαν να το συνοδεύσουν. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ο αριθμός των τουρκικών πολεμικών πλοίων είναι μικρότερος απ’ ότι τις προηγούμενες φορές.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, το ΓΕΕΘΑ σε καμία περίπτωση δεν αιφνιδιάστηκε κι αυτό γιατί ήδη από χθες το απόγευμα είχε πληροφορίες σχετικά με επικείμενη κίνηση των Τούρκων. Ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στους αρχηγούς των Κλάδων. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση και τηρεί ανάλογη ετοιμότητα.

Η εκτίμηση είναι ότι αυτή αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση από τις 21 Ιουλίου, που για πρώτη φορά εξέδωσε NAVTEX η Τουρκία κι αυτό γιατί ορίζει ως πεδίο ερευνών περιοχή που φτάνει σχεδόν στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελλόριζου, δηλαδή όχι μόνο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά κι εντός στη δυνητική αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδας.

Πηγή: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ποσό 2 εκατομ. Ευρώ ρίχνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη “μάχη” κατά των κουνουπιών

Πίστωση περί τα 2.000.000 ευρώ θα διατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δήμους των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτό αποφασίστηκε σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα στην Τρίπολη. Στην ίδια σύσκεψη, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, αποφασίστηκε ότι […]

Γιάννης Μαλτέζος: Ο Δήμαρχος φέρει την ευθύνη για τις επιλογές των συνεργατών του

Το δηλώσαμε και το επαναλαμβάνουμε: Πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο Δήμαρχος φέρει την ευθύνη για τις επιλογές των συνεργατών του Επί 7 χρόνια συνεργαζόταν σε τέτοια έκταση με τον κουμπάρο του Βασίλη Λαμπρακάκη, ο οποίος είναι σύζυγος της Πρόεδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ και του οποίου η […]