19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Ανδρέας Κονάνος σπάει τη σιωπή του: «Όλα είναι ανυπόστατα ψέματα» – Η εξομολόγηση του πρώην Αρχιμανδρίτη

Ανδρέας Κονάνος: «STOP» στις φήμες για την ασχολία με το life coaching μετά την παραίτησή του από την Εκκλησία θέλησε να βάλει ο πρώην αρχιμανδρίτης. Το έπραξε με ένα βίντεο εξομολόγησης. Ο πρώην ιερέας δεν ανέφερε τους πραγματικούς λόγους για την παραίτησή του. Όμως, αναφέρθηκε ανοιχτά σε όσους τον κατηγόρησαν.

Μάλιστα έφτασε μέχρι και στο σημείο να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά του όχι μόνο εκείνους που στήριξαν και εξακολουθούν την απόφαση του, αλλά και όσους μίλησαν αρνητικά για την προσωπικότητα και το μέχρι στιγμής έργο του γιατί τον έκαναν να αισθανθεί λίγο, όπως ο Χριστός την εποχή που όλοι του γύριζαν την πλάτη και εκεί που το προσκυνούσαν ξαφνικά τον αμφισβητούσαν.

YouTube player

Ανδρέας Κονάνος: Η παραίτηση

Την παραίτηση του ο Ανδρέας Κονάνος είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες με ανάρτηση του στο Facebook, όπου έγραψε μεταξύ άλλων: “Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι ”σκέτο”, ο Ανδρέας Κονάνος». Ως αρχιμανδρίτης ο Ανδρέας Κονάνος ήταν γνωστός για τις ομιλίες του και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, υπήρξε εφημέριος του Ιερού Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, ενώ στους κόλπους της ιεροσύνης υπήρξε για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

Περισσότερα Άρθρα

Άγιος Αριστόβουλος

Ένας από τους 70 Αποστόλους του Κυρίου. Η μνήμη του τιμάται από την εκκλησία στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Αριστόβουλος. Ο Αριστόβουλος ήταν εξελληνισμένος εβραίος και αχώριστος συνοδοιπόρος του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος τον χειροτόνησε επίσκοπο Βρετανίας, όπου δίδαξε τον χριστιανισμό και απέθανε. Πηγή: SanSimera.gr

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάλεσε τους πιστούς να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε εκκλησίες, παραθέτοντας τα λόγια του Χριστού, «είσελθε εις το ταμείο σου». «Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί αγαπάμε», πρόσθεσε. Ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία […]