17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Ανδριανός στο Ιατρικό Επιστημονικό Συνέδριο «Σύγχρονοι ποιμαντικοί και ιατρικοί προβληματισμοί»

Ανδριανός στο Ιατρικό Επιστημονικό Συνέδριο «Σύγχρονοι ποιμαντικοί και ιατρικοί προβληματισμοί»: Πρωτοβουλίες όπως αυτό το συνέδριο, που υπογραμμίζουν την άρρηκτη σύνδεση της ιατρικής επιστήμης με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, που αποτελεί και το θεμέλιο της Ορθόδοξης πίστης, αποκτούν σήμερα ακόμη μεγαλύτερη σημασία».

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στις εργασίες του Ιατρικού Επιστημονικού Συνεδρίου «Σύγχρονοι ποιμαντικοί και ιατρικοί προβληματισμοί» που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας.

Ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ όλους και όλες όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου, τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ένα Συνέδριο που συνδέεται με τον πιο αρμονικό τρόπο με την ανάμνηση της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά ιατρού.

Ο Άγιος Λουκάς, σε μια εποχή με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χριστιανική πίστη,κατάφερε με τη ζωή και το έργο του, πνευματικό, ποιμαντικό και ιατρικό, να κάμψει τους διώκτες του χριστιανισμού και να κερδίσει τον σεβασμό ακόμη και των εχθρών του.

Το παράδειγμα της αγιοσύνης του, της ακλόνητης πίστης και της σταθερής προσφοράς στον συνάνθρωπο,
εμπνέει όχι μόνο τους σημερινούς γιατρούς, αλλά και κάθε πιστό που αγωνίζεται για να μην προδίδει στην καθημερινότητα τις εντολές του Κυρίου.

Ιδιαίτερα σήμερα, με τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, τον κυνισμό και το έλλειμμα πνευματικότητας των καιρών μας,πρωτοβουλίες όπως αυτή της διοργάνωσης του σημερινού συνεδρίου, που υπογραμμίζουν την άρρηκτη σύνδεση της ιατρικής επιστήμης με την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, που αποτελεί και το θεμέλιο της Ορθόδοξης πίστης, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστές σε όλους μας οι προσπάθειες που με φιλότιμο και ευσυνειδησία καταβάλλουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, όλοι οι λειτουργοί της υγείας, έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγάλες ελλείψεις και κενά, αλλά και τις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, εύχομαι ολόψυχα το παράδειγμα του Αγίου Λουκά να φωτίζει το δρόμο μας
και το σημερινό συνέδριο να εμπλουτίσει ουσιαστικά την επιστημονική και πνευματική φαρέτρα των συνέδρων ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών στον καθημερινό μόχθο στην υπηρεσία της ανθρώπινης ζωής».

Περισσότερα Άρθρα

Φωτιά Ανατολικής Μάνης: Δέκα οκτώ άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό Σώμα

Συνδρομή στον απεγκλωβισμό πολιτών, με αφορμή την πυρκαγιά στο Γύθειο Ανατολικής Μάνης, παρείχε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Το Λιμενικό, απεγκλώβισε, συνολικά δέκα οκτώ (18) άτομα. Η επίσημη ανακοίνωσή του, έχει ως εξής: “Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου αναφορικά με την εκκένωση οικισμών του Δ. Ανατολικής Μάνης λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην […]

Γ.Γεωργόπουλος: Φέτος θα στολίσουμε τους ξέχειλους κάδους αποριμμάτων με λαμπιόνια

  Οι σύγχρονοι Εφιάλτες της Ερμιονίδας ξαναχτύπησαν Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, Σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, από το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων της Ερμιονίδας σε αδειοδοτημένο χώρο, σε άλλο Νομό, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθαρίσει ο Δήμος μας από τα σκουπίδια. Η μεταφόρτωση των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας […]