18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Γιάννης Μανιάτης σε διεθνές συνέδριο για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στις Υποδομές Μεταφορών

Στο διεθνές συνέδριο της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Ο.Η.Ε., για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης στις Υποδομές Μεταφορών, ο πρώην βουλευτής Αργολίδας, καθηγητής Γιάννης Μανιάτης κατέγραψε τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρξουν σε επίπεδο Ελλάδας, για κάθε μέσο (δρόμοι, τραίνα, λιμάνια, αεροδρόμια).

Οδηγός του, η μελέτη που εκπονήθηκε, με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε το 2014, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Τράπεζα Ελλάδος και η Ακαδημία Αθηνών. Στο “No Action” σενάριο, το αθροιστικό κόστος μέχρι το τέλος του αιώνα, ανέρχεται στα 700δις€. Στο “Adaptation” σενάριο, κόστος 567δις€ και στο “Mitigation” σενάριο, 436δις€.

“Τα συμπεράσματα είναι προφανή- είπε ο κ.Μανιάτης και συνέχισε:
Δεν έχουμε μπροστά έναν αγώνα ταχύτητας 100m. Έχουμε έναν Μαραθώνιο! Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες υποδομές της χώρας ως μέρος ενός πολυπαραμετρικού Εθνικού Green New Deal. Βελτίωση ποιότητας ζωής, αποτροπή απωλειών ανθρωπίνων ζωών, προστασία βιοποικιλότητας, προστασία δημόσιων υποδομών από καταστροφές, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση κοινωνικών ανισοτήτων (πχ ενεργειακή φτώχεια), είναι συντελεστές απαραίτητοι σε κάθε σχεδιασμό για αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης”.

Περισσότερα Άρθρα

Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ / Απ΄το σπίτι του στο Άργος στην ομώνυμη οδό!

Η βρύση του ΝΙΚΗΤΑΡΑ Nικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς, ο «Τουρκοφάγος» 1787-1849 Οπλαρχηγός – Υποστράτηγος της Ελλ. Επανάστασης 1821 Ο Δήμος Άργους Μυκηνών μετά την σπουδαία δωρεά της οικογένειας Παναγιώτη Χιωτακάκου, απογόνων του Ιωάννη Νικηταρά, παρέλαβε την βρύση και, μετά από συντήρηση, την τοποθέτησε στην κεντρική πλατεία του Άργους. Η βρύση βρισκόταν στην αυλή της οικίας […]

Ο Easy Rider πέρασε στην αιωνιότητα…

Ο Αμερικανός ηθοποιός Πίτερ Φόντα, γιος του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου Χένρι Φόντα και μικρός αδελφός της Τζέιν Φόντα έφυγε από τη ζωή. Ο Πίτερ Φόντα έγινε διάσημος χάρη στον ρόλο του στην καλτ ταινία Easy Rider (1969, σε σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ) απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία […]