17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ερμιονίδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η σημερινή μέρα είναι μοναδική και αφιερωμένη σε όλα εκείνα τα αγγελούδια που έδωσαν και δίνουν την σκληρή τους μάχη με τον καρκίνο. Είναι μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον καρκίνο των παιδιών, να πάρουμε και να δώσουμε βοήθεια. Στην καθημερινότητα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, εντοπίζονται κενά στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση, για αυτά τα παιδιά που είναι κι αυτά καρκινοπαθείς, που έχουν δικαιώματα ως ασθενείς, που πρέπει να εκπροσωπούνται και να διεκδικούν πρόσβαση σε θεραπείες, που πρέπει να τους εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όταν νοσεί το παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Στην Ελλάδα δυστυχώς παραμελούμε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, που είναι οι αφανείς ήρωες. Αλλάζει η ζωή όλων των μελών και αυτή η αλλαγή γίνεται απότομα, βίαια και πολύ γρήγορα.

Με τη σύγχρονη θεραπευτική αγωγή, ο καρκίνος στα παιδιά ιάται στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, πρέπει να παραπέμπονται σε ειδικά οργανωμένα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα και να αντιμετωπίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους παιδιάτρους και ευαισθητοποιημένο και έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και να συνεργάζονται με σκοπό την προσφορά της άριστης ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας, όχι μόνο στο άρρωστο παιδί, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια. Όπως λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, μεγαλειώδης προσφορά της συμπατριώτισσας μας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Σήμερα, χάρη στην λειτουργία της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» όλα τα άρρωστα ελληνόπουλα έχουν την δυνατότητα περίθαλψης στην πατρίδα μας.

Στον καρκίνο η έγκαιρη διάγνωση είναι πρωταρχικής σημασίας. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Σήμερα που είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, κάθε παιδί με καρκίνο ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική του τάξη, ανεξάρτητα από την καταγωγή του, αξίζει να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και ιατρική περίθαλψη.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας συνοδευόμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και πρόεδρο της επιτροπής συσσιτίου, π. Ελευθέριο Μίχο, επισκέφθηκε τον χώρο όπου ετοιμάζουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες το φαγητό για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και που αυτόν τον καιρό έχουν αυξηθεί λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό. Ο Μητροπολίτης είχε σύντομη […]

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ελασσόνα πριν από λίγο…

Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Ελασσόνα. Πριν από λίγο έγινε νέα σεισμική δόνηση στην περιοχή. Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Ελασσόνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5,2 χιλιόμετρα.