22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ερμιονίδας σε κατάσταση ετοιμότητας εν αναμονή της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί όλη η χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, όταν αναμένεται η κακοκαιρία «Μήδεια», σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αυτής θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, καθώς και οι ισχυρές, κατά τόπους, καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την  Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από την ΕΜΥ, κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή 14 του μήνα θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

– Τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο σταδιακά, της τάξης των 14 – 18 βαθμών Κελσίου και τον ισχυρό παγετό.

– Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.

– Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

* Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

* Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

* Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες για να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και είμαστε έτοιμοι ώστε να αντιδράσουμε άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου 1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια. Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. […]

Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Oικολόγων: Ανάβαση στον εντυπωσιακό βράχο του Γουλά

Tο πρωί της  Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 μια ομάδα 30 Ορειβατών του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Oικολόγων  (ΣΑΟΟ)  ξεκίνησαν από την Τρίπολη για την γειτονική Νεστάνη, με σκοπό την ανάβαση στον εντυπωσιακό βράχο του Γουλά, που δεσπόζει πάνω  από το χωριό. Από τον ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου φτάσαμε με τα αυτοκίνητα, ανηφορίσαμε προς τη βυζαντινή  […]