17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ναυπλιέων ετοιμάζει τα σχολεία για την έναρξη της 11ης Μαΐου

 

Σε πλήρη ετοιμότητα για την επανέναρξη των μαθημάτων και την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών θα βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων στις 11 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της τρίτης Λυκείου.

Μοιράζονται ήδη τα tablets που ο Δήμος προμηθεύτηκε στους μαθητές, με στόχο να διευκολυνθούν όλοι ανεξαιρέτως για την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ξεκινάει η διανομή αντισηπτικών σε όλα τα σχολεία έτσι ώστε την επόμενη Δευτέρα σε κάθε αίθουσα να υπάρχει επαρκής ποσότητα αντισηπτικού για την χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες και ο προγραμματισμός σχετικά με την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες των αιθουσών που λειτουργούν, η οποία πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα. Έχει γίνει πρόβλεψη να υπάρχει σε περίπτωση μη επάρκειας του προσωπικού ενίσχυση και από άλλες δομές.

Προγραμματισμένες απολυμάνσεις θα γίνονται στις σχολικές αίθουσες κατά διαστήματα οι οποίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λειτουργία των μονάδων μιας και τα σχολεία είχαν απολυμανθεί πριν το κλείσιμο τους.

Η προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου μας κρατάει σε αναμονή αν και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν αλλάξει κάτι.

Εξετάζεται επίσης η προμήθεια θερμομέτρων σε περίπτωση που απαιτηθεί θερμομέτρηση των εισερχομένων στα σχολεία.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Ο Δήμος Ναυπλιέων από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού στη χώρα, επενέβη δραστικά και θα συνεχίσει έτσι ώστε η υγεία των παιδιών , των εκπαιδευτικών και όλων των δημοτών να διαφυλάσσεται με κάθε δυνατό τρόπο.

Περισσότερα Άρθρα

Γιατρός ακινητοποίησε τον δράστη, που ήταν ασθενής του

Επίθεση έξω από την είσοδο του ιατρείου του στο κέντρο του Ηρακλείου δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας οδοντίατρος, που μόλις είχε κλείσει την πόρτα για να αναχωρήσει από την εργασία του. Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος εξήγησε ότι ο οδοντίατρος αντιλήφθηκε την ώρα που έκλεινε την πόρτα του ιατρείου στον δεύτερο όροφο τη […]