19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ναυπλιέων ολοκληρώνει την πληρωμή των μελετών για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Την Παρασκευή (20/12) ολοκληρώθηκε η προσκόμιση των δικαιολογητικών από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε να μπορεί να εισπράξει το ποσό με το οποίο ο Δήμος Ναυπλιέων επιχορηγεί τον Ι.Ν.

Με το ποσό αυτό το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα μπορέσει να πληρώσει και να εξοφλήσει τις τελικές μελέτες για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Όπως όλοι γνωρίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιχορηγήσει τον Ιερό Ναό, χρηματοδοτώντας άμεσα τις τελικές μελέτες.

Η απόφαση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα, από τη μία την τεράστια μείωση της δαπάνης χρημάτων (η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια κόστιζε πάνω από 100.000 ευρώ) και από την άλλη να επιταχύνει την εκτέλεση των μελετών,οι οποίες πλέον γνωρίζουμε ότι θα παραδοθούν προς έγκριση, εντός τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις – Δράσεις της 9ης Νοεμβρίου 2022

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου ενώνει τη φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών φορέων της χώρας, συμμετέχοντας στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Παροτρύνουμε και προτρέπουμε όλα τα Σωματεία – Μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις όποιες κατά τόπους […]

Τα Ευαγγελικά ή Ευαγγελιακά

Με αυτή την ονομασία έμειναν στην ιστορία τα αιματηρά επεισόδια, που σημειώθηκαν στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 1901, με αφορμή τη μεταγλώττιση του Ευαγγελίου στη δημοτική. Ένα χρόνο μετά την οδυνηρή ήττα στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η Ελλάδα πορεύεται ακροβατώντας ανάμεσα σε δύο γλώσσες, την καθομιλουμένη δημοτική και την επίσημη καθαρεύουσα. Ο εκδημοκρατισμός του […]