19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται σε δηλώσεις του Δημάρχου Άργους και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο

Σε απάντηση των τελευταίων δηλώσεων του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, σχετικά με “πανίβλακες, ηλίθιους και άχρηστους” εμπόρους στην πόλη, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους θα ήθελε να εκφράσει την λύπη του και την δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και πόλωση σε μια πόλη που ήδη μετρά σωρεία προβλημάτων. Ο σύλλογος, που στην μακρόχρονη ιστορία του έχει αμιγώς συνδικαλιστική δράση και ποτέ πολιτική για να κάνει αντιπολίτευση, συνήθιζε να είναι σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης για το καλό των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί και γενικότερα για την πρόοδο του τόπου. Γιατί πόλη δεν είναι μόνο τα κτήρια και οι επιγραφές αλλά και οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Αν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται την εγκαταλείψουν δεν θα μυρίζει θάνατο όπως ειπώθηκε αλλά θα έχει πεθάνει και δεν είναι και το πλέον ευχάριστο να διοικείς μια νεκρή πόλη.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος ενός θεάτρου του παραλόγου που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας.

Η πόλη έχασε ήδη μια ευκαιρία το open mall. Όσο και αν πάλεψε ο σύλλογος με το επιμελητήριο για να ανεβάσει την εμπορικότητα, δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία. Άλλες πόλεις έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το κερδίσουν και το πέτυχαν σε συνεργασία με την δημοτική αρχή. Με χρήματα ΕΣΠΑ θα γίνονταν αναπλάσεις και διαμορφώσεις στις προσόψεις κτιρίων ανοικτών και κλειστών καταστημάτων, με σύνδεση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που είναι κομμάτι του open mall και γενικότερα αναβάθμιση της πόλης και φυσικά των καταστημάτων χωρίς να βάλει ο πολίτης δεκάρα τσακιστή από την τσέπη του.
Όλες οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις του ιστορικού εμπορικού κέντρου έγιναν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ που δραστηριοποιούμαστε στο κέντρο. Δεν ενημερωθήκαμε για τίποτα και δεν έχουμε καμιά ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ρυμοτομία της πόλης και για τις θέσεις πάρκινγκ που έχουν καταργηθεί για χάρη της ανάπλασης , γιατί θα γίνουμε πλέον γραφικοί αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.
Ούτε για τις μάταιες προσπάθειες να γίνει τουριστική μια πόλη που ήταν ανέκαθεν εμπορική, με ένα μουσείο και μια πλατεία και μη έχοντας άλλες υποδομές να το υποστηρίξουν.
Παρόλα τα προβλήματα οι επιχειρηματίες όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν λυσσαλέα να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Τα προβλήματα της πόλης δεν λύνονται με λεονταρισμούς και φανφάρες ούτε δια μέσω συνεντεύξεων με προσβολές και ύβρεις ανυπόστατες σε μια ολόκληρη κοινωνική τάξη όπως οι έμποροι , αντίθετα βλάπτουν και ρίχνουν την συζήτηση σε επίπεδο πεζοδρομίου.
Θα προτείναμε σε όποιον ενδιαφέρεται για την πόλη και όχι για την προσωπική προβολή του, να αναζητήσει μια εποικοδομητική συζήτηση με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που δεν κάθονται πίσω από ένα γραφείο και λένε αμετροέπειες και πράγματα που αγγίζουν την σφαίρα της φαντασίας, για το καλό όλων μας. Εμείς είμαστε εδώ με στοιχεία που δεν μπορεί να μας τα ακυρώσει κανένας για το πως και πότε έπεσε η εμπορικότητα της πόλης και για το τι και ποιος φταίει.

Περιμένουμε μια συγγνώμη θεωρώντας τις δηλώσεις ως ατυχείς και δηλώνουμε παρόντες και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εκ του Δ. Σ.
Εμπορικός σύλλογος Άργους
Τσώκρη 2
τηλ. 27510 25480

Η απάντηση του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου πέρα από τον παραμορφωτικό χαρακτήρα της αλήθειας εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς πιθανότατα της μετατόπισης των ευθυνών του ίδιου του συμβουλίου του Συλλόγου. Και αυτό διότι ή αγνοούν, πράγμα επικίνδυνο για τον εμπορικό κόσμο που εκπροσωπούν ή αποκρύπτουν τα όσα έχει κάνει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη αυτού του τομέα.

Καταπιάστηκαν με τον χαρακτηρισμό του Δημάρχου ο οποίος αφορούσε συγκεκριμένα άτομα με την ιδιότητα του εμπόρου και όχι την πλειοψηφία, τα οποία και είναι αλήθεια πως δυσφημούσαν την πόλη βγαίνοντας στα κανάλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ψευδώς πως δεν υπάρχει πάρκινγκ στο Άργος οπότε η πρόσβαση στο κέντρο είναι αδύνατη.

Είναι ψέματα αυτό κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου;

Σας ενόχλησε που ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ανόητους όσους έκαναν δηλώσεις που έπλητταν την εμπορικότητα της πόλης στην οποία κι εσείς επιχειρείτε;

Ξεχάσατε πως αυτοί οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τις θέσεις πάρκινγκ, πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους μπροστά στα καταστήματα τους δεσμεύοντας μια θέση για οποιονδήποτε πελάτη;

Ξεχάσατε πως 600 μέτρα από το κέντρο δημιουργήθηκε ΔΩΡΕΑΝ πάρκινγκ και 200 μέτρα από την πλατεία δυτικά των Στρατώνων Καποδίστρια παραδίδει ο Δήμος δεύτερο ελεύθερο πάρκινγκ ;

Αναφερθήκατε στο open mall και επιρρίπτετε ευθύνες στον Δήμο αγνοώντας τεχνηέντως πως και η πρόσκληση από τον Δήμο έγινε και συσκέψεις επί του θέματος πραγματοποιήθηκαν, χωρίς να καταφέρετε ως εμπορικός σύλλογος να πείσετε τους εμπόρους να συμμετέχουν καθώς απαιτούνταν συμμετοχή κατά τουλάχιστον 70% επί των ανοικτών εμπορικών επιχειρήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα. Η δική σας απραξία λοιπόν δεν αποτελεί υποχρέωση του Δήμου.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε τις επανειλημμένες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μπουσουλοπούλειο και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους αλλά και τον ηλεκτρονικό και έντυπο τρόπο που αυτή διενεργήθηκε. Πόσα επιλέγετε να ξεχνάτε!

Θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση σας διότι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεστε την ουσία και είστε εκτός θέματος!

Ποιος είναι εκείνος που δεν αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια της δημοτικής μας αρχής; Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών στηρίζει με κάθε τρόπο την εμπορικότητα του τόπου με έργα και παρεμβάσεις ουσιαστικές.

Από πλευράς σας ουδέποτε δεχθήκαμε προτάσεις για την ενίσχυση του εμπορίου. Είστε θεατές και δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει την ουσία του έργου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Περισσότερα Άρθρα

Εντυπωσίασε η συναυλία της Φιλαρμονικής στο Ναύπλιο

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Διοργανωτές ήταν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Η συναυλία περιλάμβανε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη . Στην κατάμεστη αίθουσα του βουλευτικού την συναυλία […]

Τα νεότερα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Στους 63 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές λόγω κορονοϊού, καθώς το βράδυ της Παρασκευής τέσσερις ακόμη συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα στο νοσοκομείο Αττικόν, έναν άνδρα 41 ετών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και δύο γυναίκες 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την […]