15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Άργος

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ»
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 εορτή του Αγίου Φανουρίου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στο Άργος όπου το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Φανούριο. Την παραμονή της εορτής ημέρα Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 και ώρα 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Την Πέμπτη, ημέρα της εορτής και ώρα 7.00 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της εορτής και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο Φανούριο.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όπως προσέλθουν και λάβουν τη χάρη του Αγίου Φανουρίου.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και ενευρέθη εικόνα του, στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια.
Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του. Γιορτάζεται στις 27 Αυγούστου.

* Εικόνα: Άγιος Φανουρίος, τοιχογραφία του Π. Βαμπούλη, β΄ ήμισυ 20ού αι. Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σαρωνίδα Αττικής.

Περισσότερα Άρθρα

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πληρώνονται 538 εκατ. ευρώ σε 907.303 συνταξιούχους του Δημοσίου και των τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Σήμερα επίσης πληρώνονται και 11 εκατ. ευρώ σε 27.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Φεβρουαρίου στη βάση του Ν. 4778/2021. Καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα […]