13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Επιτάφιος στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιβέρι

Ο Επιτάφιος στο Κιβέρι φέτος στολίστηκε με χιλιάδες μικρά χρυσάνθεμα.

Οι γυναίκες του χωριού με περισσή ευλάβεια επιμελούνται το κουβούκλιο ώστε να ετοιμαστεί με λουλούδια για να φιλοξενηθεί το Σώμα του Χριστού για την Μεγάλη Παρασκευή.

 

Μία παράδοση που θέλει οι χριστιανοί να συμμετέχουν με τον κόπο τους στην ετοιμασία του τάφου του Χριστού. Οι ετοιμασίες αρχίζουν από τα μέσα της Σαρακοστής.

Από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης οι κυρίες θα ξεκινήσουν τον στολισμό με τα λουλούδια για να τελειώσουν τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Θα παρευρίσκονται όλες και όλοι στην Αποκαθήλωση που θα συμμετέχουν με την προσευχή τους.

Να σημειωθεί πως τα νεαρά κορίτσια διαβαίνουν όλο το χωριό και μαζέουν λουλούδια,τα δένουν ματσάκια,τα βάζουν στον επιτάφιο και τα μοιράζουν μετά την λιτανεία το βράδυ σε όλους τους πιστούς για ευλογία!

Περισσότερα Άρθρα

Ιερά Σύνοδος: Νευρωτικοί όσοι επιμένουν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τα όσα έχουν γραφτεί για τον θάνατο του Μητροπολίτη Λαγκαδά, ο οποίος νικήθηκε από τον κορονοϊό. «Η εκκλησία ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους», αναφέρει. Η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγο για […]

Κορονοϊός: Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

  Ανακοινώθηκαν τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση […]