18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο Π. Κεφάλας σε γιγαντιαία παράσταση στην Τρίπολη

Η παράσταση του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και του Παναγιώτη Κεφάλα, στο πίσω μέρος του κτιρίου που στεγάζει την δημόσια και τη δημοτική βιβλιοθήκη της Τρίπολης.

Πρόκειται για παρέμβαση που έχει να κάνει με τις ευρύτερες δράσεις του δήμου, με αφορμή τα 200 χρόνια απ’ την έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Αποτελεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών και γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου και φυσικά, το δήμο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Παναγιώτης Κεφάλας, ήταν ένας άξιος οπλαρχηγός και ήταν αυτός, που σήκωσε τη σημαία της ελευθερίας, στα τείχη της Τριπολιτσάς.

Υπάρχει και το σχετικό έργο του Πέτερ Φον Χες.

Είχε καταγωγή από το Δυρράχι Αρκαδίας και πήρε μέρος σε πολλές μάχες σε Μοριά και Ρούμελη.

Έπεσε, ηρωικά στην ένδοξη μάχη στο Μανιάκι, μαζί με τον Παπαφλέσσα.

Περισσότερα Άρθρα

Παγετός στην Αργολίδα

Χαμηλή ήταν η θερμοκρασία που διατηρήθηκε καθ όλη την διάρκεια της νύχτας σήμερα στον Αργολικό κάμπο. Τα θερμόμετρα κόλλησαν στους -2 βαθμούς Κελσίου για πολλές ώρες μέχρι και νωρίς το πρωί όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στον πινάκα των θερμοκρασιών που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στην Πυργέλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες καταγράφηκαν θερμοκρασίες μέχρι […]

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος για την Αγία Σοφία: Η πράξη αποτελεί βαρβαρότητα

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την ανακοίνωση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί. Η πράξη αποτελεί βαρβαρότητα και δεν βοηθά στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Ο περικαλλής Ναός της Του Θεού Σοφίας, ανοικοδομήθηκε από χριστιανούς, ως χριστιανικός ναός. Η Μεγάλη Εκκλησία στέκει αγέρωχη από την εποχή που ο κτήτορας της, χριστιανός […]