13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας κοντά στους πρόσφυγες

 

Αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας μετέβη την Τετάρτη 20/11/2019 στην περιοχή κοντά στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν 505 πρόσφυγες.

Στόχος της επίσκεψής μας στο εν λόγω ξενοδοχείο ήταν να διερευνήσουμε την ύπαρξη τυχόν υγειονομικών ζητημάτων που απασχολούν το συγκεκριμένο πληθυσμό, τα οποία μπορεί να επηρεάζουν και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα λάβαμε γνώση για 55 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στο Λυγουριό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας πρότεινε στους υπεύθυνους του ΔΟΜ, που έχουν υπό την εποπτεία τους τον ανωτέρω πληθυσμό, τακτικό έλεγχο για τις εγκυμονούσες στη Ν.Μ. Άργους και Ν.Μ. Ναυπλίου και μεταφορά προς μεγαλύτερες Νοσηλευτικές Μονάδες (Δευτεροβάθμια – Τριτοβάθμια Νοσοκομεία Αττικής), κάποιων ατόμων που χρήζουν εξειδικευμένων εξετάσεων και αντιμετώπισης.

Επιπλέον, ενημέρωσε αναλυτικά το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, για περαιτέρω ενέργειες που αφορούν σε θέματα εμβολιασμού και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις στην Κορινθία

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (9.10.2020) το πρωί, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -15- γραμμαρίων και τσιγαριλίκι κάνναβης. Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή Συνελήφθησαν, χθες (9.10.2020) στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του […]

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ευχαριστεί τον Δημήτρη Κωστούρο

Η ζεστασιά το χειμώνα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την απρόσκοπτη κατάκτηση της γνώσης σε ένα σχολείο. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη γιατί αποκτήσαμε δύο κλιματιστικά για τις αίθουσές μας που θα μας ζεσταίνουν τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια !! Γι’ αυτό φρόντισε προσωπικά ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούροs που τον ευχαριστούμε ολόψυχα, για […]