18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 προβλέπονται βροχές στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς), 12 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση.

Ο καιρός στην Αττική

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά της Λέπρας (ILEP) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την ασθένεια της λέπρας, που πλήττει 3 εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Η Λέπρα είναι μια μεταδοτική λοιμώδης […]

Ο Χάρης Ρώμας αποκαλύπτει: “Ξυπνάει” η επιστροφή της Χαράς το πάθος του Πώποτα;

Με αφορμή την επιστροφή του σίριαλ στον ΑΝΤ1, ο Χάρης Ρώμας έρχεται να προδώσει λεπτομέρειες για όσα θα δούμε στα επόμενα πρώτα επεισόδια. Ο δημιουργός του “Καφέ της Χαράς” μίλησε στο περιοδικό My TV και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μουλόπουλο και αποκάλυψε, μέσα σε όλα, κατά πόσο έχει ξεπεράσει ο Περίανδρος Πώποτας τον μεγάλο του έρωτα για […]