17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ενδέχεται να είναι έντονα. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και ενδεχομένως της Ανατολικής Στερεάς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 20, στην Ήπειρο από 5 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 22 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πελάγη 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Από αργά το απόγευμα και κυρίως τις βραδινές ώρες ενδέχεται να βρέξει κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Περισσότερα Άρθρα

Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών: Αναβάλλονται οι Μουσικές Εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας

Καθώς η Ελλάδα πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές και βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ οι Μουσικές Εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας. Η σκέψη όλων των ανθρώπων του Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021 είναι κοντά στους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις πυρκαγιές. Παναγιώτης Σκούφης Πρόεδρος ΚΕΔΑΜ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα 10 Μαΐου μαζί με τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Γυμνάσια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, “δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου”. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι “η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις […]