19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο πρόεδρος Μακρόν θα ζητήσει να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι επτά χώρες που θα συμμετάσχουν σήμερα στην Ευρωμεσογειακή διάσκεψη (MED7) θα πιέσουν ώστε να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή θέση απέναντι στην Τουρκία.

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη και να έχει μια πιο ενιαία θέση απέναντι στην Τουρκία, σχολίασε ο Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ επιθυμεί να αποφύγει την κλιμάκωση της έντασης, όμως η Άγκυρα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιες περιοχές.

Παράλληλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική ο Γάλλος πρόεδρος, οικοδεσπότης της MED7, επισήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

Περισσότερα Άρθρα

Το 7ο Ναύπλιο-Artiva Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ αναβάλλεται

Αγαπημένοι φίλοι της χορωδιακής μουσικής αλλά και του Φεστιβάλ ARTIVA. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον και η διάθεσή σας για συμμετοχή είτε στο ελεύθερο είτε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου ΝΑΥΠΛΙΟ- ARTIVA ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Νοεμβρίου. Δυστυχώς η κατάσταση με τον Covid-19 και έτσι όπως προδιαγράφεται για το επόμενο χρονικό διάστημα δεν μας επιτρέπει να […]

Κορονοϊός: Έτσι «πνίγει» το κύτταρο! Απίστευτες φωτογραφίες της… ολομέτωπης επίθεσης

Μια έγχρωμη μικρογραφία δείχνει πώς ο κορονοϊός… βάλλει κατά ριπάς και προσβάλλει τα κύτταρα, με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές. Τις δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters και δείχνουν ένα αποπτωτικό κύτταρο (σ.σ. με πράσινο, μπλε, κόκκινο χρώμα) στο οποίο… επιτίθεται ο κορονοϊός (σ.σ. με κίτρινο χρώμα). Το κύτταρο αυτό έχει μολυνθεί με την νόσο Covid-19 και […]