14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας για τηλεκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, με αφορμή το κλείσιμο των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια, Δημοτικά – Νηπιαγωγεία) συμμερίζεται τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, όπως αυτά εκφράζονται από την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ, πιστεύει ότι η φυσική θέση των μαθητών είναι στα σχολεία και απαιτεί :

· Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

· Προσλήψεις εκπαιδευτικών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και καθαριστριών.

· Χτίσιμο νέων σχολείων.

· Συνεχής προμήθεια προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης.

· Κάλυψη των εξόδων για αγορές μασκών.

· Χορήγηση δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο κατά την επιστροφή τους στο σχολείο όσο και μετά, κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην περίπτωση που συνεχιστεί το κλείσιμο των σχολείων :

· Ολοκλήρωση και παρουσίαση της Έρευνας Αντικτύπου, για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

· Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

· Χορήγηση δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλες τις οικογένειες όλων των μαθητών.

· Δωρεάν παροχή εξοπλισμού (Η/Υ, κάμερες, κλπ) στους μαθητές για την διενέργεια της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Επαναλαμβάνουμε, με την ευκαιρία, την στήριξή μας στην ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στα όρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών, αλλά εκφράζουμε και πάλι την αντίθεσή μας στην συστέγαση με το Μουσικό Σχολείο λόγω έλλειψης χώρων για την λειτουργία του Μουσικού και ιδιαίτερα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, που ως διαφαίνεται θα επικρατήσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μελλοντικά.

Με εκτίμηση

Για το Δ. Σ.

Ο   Πρόεδρος
Παναγιώτης Ηλιόπουλος 

Ο Γραμματέας
Σταύρος Μολές

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο: Εργατικό Φεστιβάλ με εκδήλωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργασιακά δικαιώματα

Εργατικό Φεστιβάλ την Κυριακή 26 Ιούλη στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης, στην Πρόνοια Ναυπλίου διοργανώνει το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Αργολίδας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα με τα δεκάδες αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν τον τελευταίο καιρό, κατά τη διάρκεια […]

Δείτε ποια σχολεία θα είναι κλειστά σε όλη την χώρα λόγω κορονοϊού

Συνεχώς ενημερώνεται η λίστα με τις σχολικές μονάδες, οι οποίες κλείνουν για προληπτικούς λόγους. Το υπουργείο Παιδείας συνιστά στους πολίτες, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορωνοϊό, να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του, ώστε να ενημερώνονται σχετικά με τις σχολικές μονάδες των οποίων […]