13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος με τρία ρεκόρ

Ο 5ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον πεζόδρομο της οδού Ερμού 146, έμπροσθεν του μουσείου του Κεραμεικού, όπου τερμάτισαν 20 αθλητές.

Τρία νέα ρεκόρ σημειώθηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Ρεκόρ συμμετοχών, ρεκόρ τερματισμών και ρεκόρ διαδρομής!

Το χρονικό της τελετής λήξης ξεκίνησε με τις αφίξεις των αθλητών που έφτασαν στη γραμμή του τερματισμού αλλά κι εκείνων που συμμετείχαν στον Αγώνα με την ψυχή τους για μέρος των χιλιομέτρων της διαδρομής, των εκπροσώπων Φορέων, Συλλόγων και τέλος, πολλών εθελοντών.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους από την Περφέρεια Αττικής, αρωγός όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, η σύμβουλος επί αθλητικών θεμάτων, κα Αβραμοπούλου Ελένη, από τον αδελφό Σύλλογο Σ.Δ.Υ. Αθήνας, η Πρόεδρος, κα Ελένη Μπερτσάτου και το μέλος του Δ.Σ., κα Μανώλια Μιχαλογιαννάκη, από τον Α.Π.Σ Απόλλων Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος, κ. Σταύρος Τσιμακίδης, από τον Σ.Δ.Υ. Ελευσίνας, η κα Αγγελική Κάμπου, από τον Α.Π.Σ. Τελμησσός Μαραθώνα, ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Μόσχος μαζί με την κα Σοφία Αρσένοπούλου, το μέλος του Δ.Σ. του Σπαρτάθλου, κ. Κωστής Παπαδημητρίου, από τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, ο κ Ηρακλής Μαρκουίζος και από τον τομέα νοσηλευτικής η Τομεάρχης, κα Παρασκευή Φελέλη, από το Triathlon Club Corinth Canal, ο κ. Γιάννης Βαμβακίδης με την κα Ναυσικά Καρβουνιάρη, και οι Filippino Volounteers με την κα Λοίντα Γκαρσία.

Μετά από τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα και του Α.Π.Σ. «Αθηναίοι Δρομείς», κου Γεώργιου Διαμαντή και την ένθερμη αναφορά του στην εξέλιξη του Αγώνα, ακολούθησαν οι βραβεύσεις με αναμνηστικά της πρώτης και μοναδικής γυναίκας και των τριών πρώτων ανδρών, καθώς η τιμητική αναφορά σ’ όλους τους τερματίσαντες.

Για την ιστορία:

1η ΓΥΝΑΙΚΑ
Andersen Tina 98:57:20

1ος ΆΝΔΡΑΣ
Sagan Lukasz 69:22:17

2ος ΆΝΔΡΑΣ
Jean Louis Vidal 82:02:13

3Ος ΆΝΔΡΑΣ
Μπο Άλκης 85:15:48

Οι αθλητές, πέραν των μεταλλίων, διπλωμάτων, στεφάνων ελαίας κι αναμνηστικών, η πρώτη και ο πρώτος παρέλαβαν από ένα ζευγάρι παπούτσια, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές που ολοκλήρωσαν τον Αγώνα, διάφορα αθλητικά είδη κατόπιν κλήρωσης.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των παρευρισκομένων συνδιοργανωτών Συλλόγων που πρόσφεραν τα μέγιστα στον 5ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, και των εθελοντών.

Για άλλη μια φορά να σημειωθεί ότι οι εθελοντές, η μεγάλη περιουσία του Συλλόγου, (το slogan του Προέδρου, κου Διαμαντή), που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, για να ολοκληρωθεί, επιτυχώς, ο Αγώνας, έδωσαν και πάλι τον καλύτερο τους εαυτό κι έτσι όλοι οι αθλητές είχαν να πουν για τον μέγιστο βαθμό εξυπηρέτησης και ευγένειάς τους.

Η τιμητική βραδιά έκλεισε με χαλαρή κουβέντα, πολλές φωτογραφίες με τους αθλητές, κι εθελοντές, για ν’ αποτυπωθούν οι μοναδικές στιγμές, και υποσχέσεις των περισσοτέρων για νέα συνάντηση την επόμενη χρονιά στον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς»

Περισσότερα Άρθρα

Φίλαθλοι Παναργειακού: “Κάποτε…η οργή του κόσμου θα ξεσπάσει”

Η ανακοίνωση των Green Wolves: Εντυπωσιακό για άλλη μια χρονιά το μεταγραφικό ντεμαράζ για την ομάδα των Λύκων,όχι όσον αφορά την ανεύρεση παικτών,αλλά ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το μελλοντικό διοικητικό σχήμα… Και όλα αυτά προ των πυλών Κυπέλλου και μετέπειτα… νέας αγωνιστικής περιόδου βρίσκοντας την ομάδα μας σε σημείο υπό του μηδενός… Ε, λοιπόν μάθετε […]

Ελληνάρας στο Ναύπλιο δεν έκλεισε την ταβέρνα και τον έκλεισε η αστυνομία

Παρά τα μέτρα απαγόρευσης, ταβέρνα  λειτουργούσε σε παραλία  του Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου πρώτη μέρα εφαρμογής των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έκανε έφοδο, πιθανόν μετά από καταγγελία, στην ταβέρνα το απόγευμα του Σαββάτου και προσήγαγε το ιδιοκτήτη και το προσωπικό που εργάζονταν. Στο κατάστημα, […]