19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πάπας Φραγκίσκος για Αγία Σοφία: «Νιώθω βαθιά λυπημένος»

Για την απόφαση του Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί της Αγία Σοφία, μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Πάπας θέλησε να είναι σύντομος, ωστόσο ο λόγος του ήταν γεμάτος νόημα: «H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ λυπημένος».

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα μιλήσει για την Αγία Σοφία, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη μικρή καθολική κοινότητα που ζει στην Τουρκία.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός-Ελλάδα: 19 τα νέα κρούσματα – Στους 190 οι νεκροί

Σήμερα ανακοινώνουμε 19 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3256, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες. 716 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1822 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. […]

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Άμυνας ή Προστασίας (World Civil Defence Day) καθιερώθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας (ICDO) και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την 1η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε εφαρμογή το καταστατικό του ICDO το 1972. Η Πολιτική Άμυνα ή Προστασία αποτελεί θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, […]