19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πάρνηθα: Νεκρό ελάφι από ανθρώπινη επιπολαιότητα – Το τάισαν γαριδάκια και τυρόπιτες

Ένα ελάφι έχασε τη ζωή του και άλλο ένα κινδύνευσε να πεθάνει από τις τροφές που τους έδωσαν επισκέπτες της Πάρνηθας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής, τα ζώα έλαβαν ως τροφή “τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και γαριδάκια”. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση προς όλους τους επισκέπτες της Πάρνηθας να μην ταΐζουν τα άγρια ζώα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

“Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών”.

 

Περισσότερα Άρθρα

Παρίσι: Αυτός είναι ο καθηγητής που αποκεφάλισε ο 18χρονος Τσετσένος

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Γάλλου καθηγητή, τον οποίο αποκεφάλισε χθες ο 18χρονος Τσετσένος, στο Παρίσι. Πρόκειται για τον 47χρονο Samuel Paty. Ο 47χρονος είχε λάβει απειλές έπειτα από μια ανοιχτή συζήτηση για τις καρικατούρες πριν από 10 ημέρες. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση από τον 18χρονο, Aboulakh A. […]

Κορονοϊός: Πάνω από 100 κρούσματα σε Αχαΐα και Μεσσηνία – 20 στην Αργολίδα

Ο κορονοϊός βρίσκεται διάσπαρτος σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς κρούσματα συναντάμε σχεδόν σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Η Αττική διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά με 770 από τα συνολικά 3273 κρούσματα, ενώ η Θεσσαλονίκη μετρά  319 κρούσματα και η Κρήτη 270. Αυξημένα τα κρούσματα σε Αχαΐα (122) και Μεσσηνία (106) που βρίσκεται πλέον σε lock down, […]