19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Μεγάλη είναι η ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική!

<

Έντονη η ανησυχία των αρχών – Τα κρούσματα έφτασαν τα 12
Μεγάλη είναι η ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στο Γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική. Τα κρούσματα έφτασαν τα 12 καθώς χθες βρέθηκαν θετικά στον ιό άλλα δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού , ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική Covid -19. Μέχρι τώρα έχουν νοσήσει πέντε ασθενείς της Κλινικής, ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες.

Άμεσα σταμάτησαν οι εισαγωγές περιστατικών στην εν λόγω κλινική για την προστασία των ασθενών και τα περιστατικά εισάγονταν στην Β΄ Παθολογική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν χθες πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες rapid test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συνοδούς.

Η πηγή της διασποράς της νόσου φέρεται να είναι συνοδός ασθενούς της Κλινικής. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Πάτρας και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

«Μέσω της ινχηλάτησης φτάσαμε στο άτομο που μετέφερε τον κορονοϊό στην Α’ Παθολογική Κλινική, ενώ με τις ενέργειες που κάναμε και όλα τα μέτρα που λάβαμε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Περισσότερα Άρθρα

“Ανοίγουν το Τριώδιο” την Κυριακή στο Άργος

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 ανοίγει το Τριώδιο. Η ΚΕΔΑΜ καλεί όλους τους φίλους στο καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης στον Αη-Γιάννη στις 7:30 το βράδυ. Ελάτε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη αποκριάτικη παρέα για να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε γύρω από τη φωτιά. Το χορό θα ανοίξουν ομάδες από το Λύκειο […]

Θρήνος στο Σολωμό Κορινθίας: «Έφυγε» από τη ζωή μέσα σε λίγες ημέρες λόγω κορονοϊού o διευθυντής του Δημοτικού σχολείου

Σήμερα έφυγε από κοντά μας, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας δάσκαλος ένας διευθυντής σχολείου ένας εξαιρετικός σύζυγος και τρυφερός πατέρας. Ο Λεωνίδας Ανδριανέσης! Αγαπητός σε όλους! Πάλεψε 20 ολόκληρες μέρες στην εντατική από τον κορονοϊό COVID-19. Όμως έχασε τη μάχη με τη ζωή παρόλο τις υπερπροσπάθειες των γιατρών. Έσβησε, ακολουθώντας την κοινή ανθρώπινη μοίρα και μάλιστα […]