17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ

Η αγαπημένη χορεύτρια και τραγουδίστρια έχασε σήμερα τη μάχη με τη ζωή,  σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Η Ερρικα Μπρόγιερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» στην οποία εμφανιζόταν ως guest από τις 8 Δεκεμβρίου.

Απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, και επέστρεψε για την «Παριζιάνα» που ανέβηκε στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα.  Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της. Η Έρρικα Μπρόγιερ, στην ταινία του ’69 εντυπωσίαζε στο ρόλο της Ελένης Καραμπουμπούνα-αδελφή της βασικής ηρωίδας της Πελαγίας που ερμήνευε με οίστρο η σπουδαία Ρένα Βλαχοπούλου.

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), η Έρρικα όμως όπως και η αδερφή της Μαργαρίτα κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για να κάνουν καριέρα. Οι δυο τους ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961, ενώ ένα χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.Η Έρρικα Μπρόγιερ παντρεύτηκε το 1965 τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο απέκτησαν και μία κόρη, την Σάντρα. Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ.

Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Σε παλαιότερη συνέντευξη της η Έρρικα Μπρόγιερ που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή “Καλημερούδια” είχε αναφερθεί στη σχέση της με τον Κώστα Βουτσά.

“Ο γάμος μας χάλασε ίσως γιατί δουλεύαμε πάρα πολύ γιατί δεν έφταναν τα χρήματα, οπότε σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Καμιά φορά τον ζήλευα. Ο Κώστας δεν έδινε δικαιώματα, ότι έκανε τα έκανε πολύ κρυφά. Πολλές μου είπαν εκ των υστέρων ότι είχαν κάνει κάτι με τον Κώστα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Δεν με ενόχλησε όταν τα έμαθα. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Ο Κώστας ήταν και θα είναι ο άνδρας της ζωής μου… Στον γάμο του χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ. Μακάρι όλοι να είχαν το κουράγιο και τη δύναμή του. Η Αλίκη είναι καταπληκτική. Ίσως είναι αυτή που αγάπησε περισσότερο”.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: enikos.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κατέληξε η κοπέλα που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο

Κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης η 31 έτους ταξιδιώτρια από τη Ρωσία, μετά το τραγικό τροχαίο της Κυριακής 12/12. Η άτυχη κοπέλα και ο Άγγλος φίλος της είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Την Κυριακή 12/12 νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα στα Μετέωρα. Η εκδρομή αποδείχθηκε μοιραία, καθώς το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα στην περιοχή […]

Η θρησκευτική αρχή των Αραβικών Εμιράτων καλεί τους μουσουλμάνους να προσευχηθούν στο σπίτι για το Ραμαζάνι

Οι θρησκευτικές αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι οι γιατροί που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό εξαιρούνται από τη νηστεία του Ραμαζανιού, ενώ κάλεσαν τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στα σπίτια τους. Το Συμβούλιο Έκδοσης Φάτουα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επεσήμανε σε χθεσινή του ανακοίνωση ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να […]