21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης

Πέθανε τα ξημερώματα, ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Παναγιώτης Νεστορίδης. Ήταν 56 ετών.

Εργάστηκε σε Μέσα Ενημέρωσης της Καβάλας, στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Διατέλεσε πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα δημοτικά ΜΜΕ, μέλος των διοικήσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ και τα τελευταία χρόνια αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροστάσιο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η πολύπλευρη δράση του», υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ, «είχε πάντοτε ως ιδιαίτερο σημείο αναφοράς την Περιφέρεια και χάρη σε αυτήν κερδήθηκε πολύ έδαφος σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, αλλά και την εδραίωση της περιφερειακής Ενημέρωσης ως υψηλής προτεραιότητας ζήτημα στην ιεράρχηση του κλάδου και της πολιτείας. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάγκη όχι μόνο ως συνδικαλιστής, αλλά και με το πλούσιο δημοσιογραφικό έργο του και τις επιλογές του από όποιες θέσεις ευθύνης ανέλαβε σε Μέσα που δούλεψε».

Εργάστηκε στις εφημερίδες Εβδόμη Καβάλας, Ριζοσπάστης, Επενδυτής, Οικονομική, Νέα Εγνατία, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος, στον τηλεοπτικό σταθμό Center TV, στο Ράδιο Ζ, στον 904 Αριστερά στα FM, ενώ δημιούργησε σε συνεργασία με συναδέλφους την ενημερωτική ιστοσελίδα egnatiapost.gr. Την περίοδο 2014-2017 ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΘΕ (ΤV100, FM100). «Ο τόσο πρόωρος θάνατος του Παναγιώτη Νεστορίδη στερεί τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης από τη συγκροτημένη, παραγωγική και νηφάλια προσέγγισή του στα ζητήματα της Ενημέρωσης, που πάντα συνδυαζόταν με αγωνιστικό πνεύμα και γόνιμη διεκδικητική διάθεση. Στερεί επίσης το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα από έναν συνεπή υπερασπιστή των ασφαλιστικών του δικαιωμάτων. Δεν υπήρξε τα τελευταία 30 χρόνια μάχη για τις ασφαλιστικές και εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου, που δόθηκε χωρίς τον Παναγιώτη Νεστορίδη», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Άλλες τρεις υποψηφιότητες για το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Υποδεχόμαστε άλλα τρία μέλη στην παράταξή μας “Όραμα Δημιουργίας”, την Δήμητρα Κυριακοπούλου, Ιδ. Υπάλληλο, Πτυχιούχο Χρηματοικονομικών, τον Βίκτωρ Κλέμμερ, Ιδ. Υπάλληλο και τον Νικόλαο Μάινα, Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας Pharmagroup. Καλή επιτυχία. Προχωράμε με ενότητα και όραμα.   Δημήτρης Ορφανός Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων  

Η Μάχη στο Μανιάκι και ο θάνατος του Παπαφλέσσα

Η Μάχη στο Μανιάκι και ο θάνατος του Παπαφλέσσα Σαν σήμερα το 1825 έγινε η Μάχη στο Μανιάκι στην οποία και σκοτώθηκε ο αρχηγός των Ελλήνων, ο Παπαφλέσσας. Ονομάστηκε έτσι γιατί η πολεμική συμπλοκή της επανάστασης του ’21 ανάμεσα σε Αιγυπτίους και Έλληνες έγινε στο Μανιάκι Μεσσηνίας και είχε νικηφόρα έκβαση για τους Αιγυπτίους του […]