15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Πέτρος Λεβεντάκος, προπονητής και του Παναργειακού

Πιο φτωχό από σήμερα 29/6 είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ανήμερα της γιορτής του ο Πέτρος Λεβεντάκος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής έγραψε ιστορία στην Α’ Εθνική, με την Παναχαϊκή, τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Εθνικό, σε εποχές που οι συγκεκριμένες ομάδες πραγματοποιούσαν εντυπωσιακές πορείες, αλλά και στο Άργος με τον Παναργειακό το 1980- 1981.

Γεννημένος το 1945 έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στην Παναχαϊκή όταν ήταν 15 ετών. Έγινε γνωστός τη διετία 1964-66, όταν εμφανίστηκε με τον Εθνικό στην Α’ Εθνική, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Πατρινού επιτελικού μέσου τον ηγέτη που έψαχνε για το κέντρο του.

Ο Λεβεντάκος έπαιξε θαυμάσια κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Πειραιώτες, όντας μάλιστα ο ένατος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας! Μετά από έξι περιόδους στην ομάδα του Πειραιά, το 1971 πήρε μεταγραφή στην Παναχαϊκή. Ήταν μια μετακίνηση που ουσιαστικά δεν ήθελε ούτε ο ίδιος, ούτε ο Εθνικός, αφού ήταν έτοιμος να μεταπηδήσει στην μεγάλη ομάδα του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, αλλά έγινε με απόφαση του τότε ΓΓΑ, Ασλανίδη («για να τονωθεί το επαρχιακό ποδόσφαιρο»). Εν τέλει, όμως, αυτή η εξέλιξη έφερε τον Λεβεντάκο μπρος από νέες επιτυχίες!

Όντας μέλος της «θρυλικής πεντάδας» του κέντρου της Παναχαϊκής εκείνων των καιρών, έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο UEFA και οδήγησε την ομάδα της Πάτρας σε αξιοπρόσεκτες πορείες στο πρωτάθλημα. Συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί, αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στην Παναχαϊκή, ενώ την περίοδο 1975-76 ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα. Συνέχισε να αγωνίζεται στη δεύτερη μεγάλη ομάδα της Πάτρας, ΑΠΣ Πάτραι, για τρία χρόνια.

Κατά την προπονητική καριέρα του, που ακολούθησε, κατέκτησε πολλούς τίτλους με Αχαϊκή, Κιάτο, ΑΟ Κέρκυρας, στο Άργος με τον Παναργειακό, Πάτραι, Πρέβεζα, Θεσπρωτό, Αιολικό, Θύελλα Ηλείας, αλλά και πολλές ερασιτεχνικές ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Παναχαϊκής. Για μια δεκαετία ήταν ποδοσφαιρικός σχολιαστής σε μέσα ενημέρωσης της Πάτρας

Περισσότερα Άρθρα

Ο Παναγιώτης Φασούλας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Φασούλας και έγινε δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαλτέζο και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Μαντζούνη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ιωάννης Μαντζούνης δήλωσε: «Με ιδιαίτερα χαρά και ξεχωριστή για μας τιμή δεχθήκαμε σήμερα την επίσκεψη του κ. Παναγιώτη Φασούλα, ενός ανθρώπου που έχει συνδέσει […]