16 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Πέρασε το «σκόπελο» της πρότασης μομφής η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «επέζησε» της πρότασης μομφής που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματός της και έτσι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και της χώρας.

Κατά την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Τερέζα Μέι, ενώ κατά ψήφισαν 117.

Η Μέι χρειαζόταν να εξασφαλίσει 159 ψήφους, τους μισούς της κοινοβουλευτικής ομάδας συν μία ψήφο. Αντ’ αυτού κατάφερε να επιτύχει πλειοψηφία περίπου δύο τρίτων.

Το γεγονός αυτό μπορεί να φαίνεται ως επιτυχία της βρετανίδας πρωθυπουργού, όμως, η ψήφος 117 βουλευτών εναντίον της θα αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην ηγεσία της.

«Δεν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές»

Ότι δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε πριν από την ψηφοφορία η Τερέζα Μέι στους βουλευτές του κόμματός της.

Σύμφωνα με βουλευτή που ήταν παρών στη συνάντηση, η πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Η δήλωση αυτή της Τερέζα Μέι, ήρθε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους βουλευτές της και να εξασφαλίσει τη στήριξή της πλειοψηφίας τους.

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Την Πέμπτη η «ετυμηγορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως έγινε γνωστό, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εκδώσουν επίσημη δήλωση σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για το Brexit αργά αύριο Πέμπτη. Τα  ανωτέρω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενημερώσει τους άλλους 27 ηγέτες πριν από το δείπνο την Πέμπτη και πως μετά από μια συζήτηση αφιερωμένη στις εξωτερικές υποθέσεις, η Μέι θα τους αφήσει να «υιοθετήσουν τα συμπεράσματα για το Brexit».

ΠΗΓΗ: reader

Περισσότερα Άρθρα

Το «τελευταίο αντίο» στη Μαριέττα Γιαννάκου

Το «τελευταίο αντίο» στη Μαριέττα Γιαννάκου είπαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, συγγενείς, φίλοι, συνοδοιπόροι της και μη από την πολιτική, καθώς και πλήθος κόσμου. Η επικήδειος ακολουθία τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ. «Ακόμα δεν μπορώ να μιλώ […]

‘Αρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου: Η Ελλάδα της επόμενης μέρας

  Της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου Υποψήφιας Βουλευτή με τη ΝΔ στην Αργολίδα Μέλους Μητρώου Στελεχών   Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν κλείνει απλώς ένας κυβερνητικός κύκλος, κλείνει μια εποχή. Μια εποχή που κυριάρχησαν τα ψέματα, η εξαπάτηση, ο διχασμός. Μια εποχή τοξικότητας και εξαλλοσύνης. Η ζωή των Ελλήνων έγινε χειρότερη. Η οικονομία καθηλώθηκε […]