17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Εξώδικο από τον δικηγόρο των Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου και Δροσάκη

Εξώδικο στον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη απέστειλε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις ηθοποιών του ελληνικού Metoo, Γιώργος Γεραρής.

Είχε προηγηθεί εξώδικο του γνωστού ηθοποιού που κατηγορούσε τον συνήγορο υπεράσπισης για δήθεν «συκοφαντία», επειδή αναφέρθηκε σε καταγγελία εντολέως του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσθε το στοιχειώδες, πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου, αλλά του εντολέως μου, όπως κατέστησα εξαρχής απολύτως σαφές κατά τη δημόσια τοποθέτησή μου», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραρής, απαντώντας στον Πέτρο Φιλιππίδη για τον οποίον έχουν φτάσει καταγγελίες συναδέλφων του στο ΣΕΗ.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη είχαν απευθυνθεί στον δικηγόρο κ. Γεραρή για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Δηλώνετε, όπως βλέπω, προς όλα τα μέσα, ότι «αρνείστε» τη χρήση ή αναπαραγωγή του ονόματός σας και της εικόνας σας, μέχρι εσείς να αποφασίσετε να μιλήσετε δημοσίως για τις σε βάρος σας καταγγελίες. Η δήλωσή σας αυτή παρατηρώ καταρχάς ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εξώδικη δήλωσή σας, της 1-2-21, με την οποία καλέσατε, προκαταβολικά, όλα τα μέσα να μην αναφέρουν το όνομά σας και να μην κάνουν χρήση της εικόνας σας πριν να υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος σας ενώπιον αρμοδίων αρχών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραρής.

»Υπενθυμίζω ότι αυτό το πράξατε χωρίς καν να έχει ακουστεί δημόσια οτιδήποτε για το πρόσωπό σας κατά τον χρόνο εκείνο, στρέφοντας έτσι ο ίδιος τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας και προκαλώντας εύλογη έκπληξη και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Όπως γνωρίζετε, επίσημες και επώνυμες καταγγελίες σε βάρος σας πλέον υπάρχουν, εδώ και εβδομάδες. Κάποιες δε από αυτές έχουν διαβιβασθεί αρμοδίως από το ΣΕΗ στην Εισαγγελία Αθηνών (…) Εξάλλου, οι ως άνω καταγγελίες προέρχονται, όπως γνωρίζετε, από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν είναι στην πλειονότητά τους εντολείς μου.»

«Η αξίωσή σας, να μη γίνεται χρήση της εικόνας σας μέχρι εσείς να αποφασίσετε να μιλήσετε δημοσίως, είναι νομικώς ανυπόστατη και για τους εξής πρόσθετους λόγους: πρώτον, οι εικόνες σας που προβάλλονται ή δημοσιεύονται στα μέσα όλες αυτές τις μέρες είναι, όπως παρατηρώ, δημόσιες εικόνες σας, από παραστάσεις, φωτογραφήσεις και λοιπές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί και ήδη δημοσιευθεί με την πλήρη συγκατάθεσή σας. Επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα ως προς τις συγκεκριμένες εικόνες. Ακόμα και έτσι όμως να μην ήταν, η λήψη και παρουσίαση σε τρίτους της εικόνας ενός προσώπου γίνεται νομικά δεκτό ότι μπορεί να γίνει και χωρίς τη συναίνεση του εικονιζομένου σε περίπτωση δημοσίων προσώπων, προσώπων που βρίσκονται στην επικαιρότητα ή προσώπων που ανήκουν στη σύγχρονη ιστορία.»

Περισσότερα Άρθρα

Ψυχολογική υποστήριξη από τον ΣΥΚΑ.ΦΙ.ΑΡ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Αργολίδας ΣΥΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» οργανώνει «Ομάδα Υποστήριξης Φροντιστών Πασχόντων από Καρκίνο και χρονίων ασθενειών» αποσκοπώντας στην ψυχολογική στήριξή τους, με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Ν. Μουσούρο Κλινικό Ψυχολόγο BA, MSc – Ψυχοθεραπευτή Master Practitioner in Cognitive Behavioral Therapy, BACP Member. Η συχνότητα της ομάδας θα είναι ανά 15 ημέρες, […]

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου, σε ηλικία 79 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικός και συνθέτης, Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ο Vangelis βραβεύθηκε με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς το 1982». Επίσης είχε επενδύσει μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά. […]