19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέτσας: Το Πάσχα φέτος θα είναι αλλιώς, θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι

Στην προμήθεια 1,7 εκατομμυρίων μασκών προχώρησε η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή γίνεται ένας «παγκόσμιος πόλεμος» για την αγορά υγειονομικού υλικού, σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου,Στέλιου Πέτσα.

«Επαναπατρισμοί θα γίνουν μόνο για άμεσες ανάγκες», διευκρίνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Πέτσας.

Και συνέχισε: «Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις ΜΕΘ, να προσλαμβάνουμε προσωπικό και να παίρνουμε προμήθειες. Οι ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 870, δηλαδή αύξηση κατά 54%, ενώ οι εγκρίσεις για πρόσληψη υγειονομικών είναι 4.200».

  «Σε ό,τι αφορά το υλικό, σήμερα διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα παραγωγικότητας. Επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να έχουμε σημαντικές προμήθειες υλικών. Σήμερα, πήραμε 1,7 εκατ. μάσκες που ήρθαν με πτήση της Aegean και προβλέπεται να έρθουν πάνω από 13 εκατ. μάσκες και προστασίας προσώπου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, τα έγκαιρα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση «μας δίνουν χρόνο για να περιθάλψουμε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και να προμηθευτούμε το απαραίτητο υλικό».

Διευκρίνισε ότι, «το υπουργείο Υγείας έχει όσες πιστώσεις χρειαστεί. Γίνονται συνεχώς συνεχείς δωρεές από ιδιώτες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας».

Επίσης, όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, τόνισε: «Το Πάσχα φέτος θα είναι αλλιώς. Δεν θα σουβλίσουμε το αρνί μας στο χωριό. Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες και χρόνια να τα γιορτάσουμε».

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπόσος: “Οι ψεύτες παίρνουν τις απαντήσεις τους” (video)

Για όλους και για όλα και το σημερινό μήνυμα του Δημάρχου Άργους, Δημήτρη Καμπόσου: “Ενώ μας χρωστούν οι Γερμανοί, υπομένουμε τους εκβιασμούς τους!…Μια κοπή πίτας που με άφησε άφωνο!…Οι ψεύτες παίρνουν τις απαντήσεις τους”. Ενω μας χρωστούν οι Γερμανοί, υπομένουμε τους εκβιασμούς τους!Μια κοπή πίτας που με άφησε άφωνο!Οι ψεύτες παίρνουν τις απαντήσεις τους#Καμπόσος #Δήμαρχος […]

“Την έσπρωξα στη θάλασσα”

Τα όσα προηγήθηκαν πριν τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 30χρονος σύντροφός της ο οποίος, ομολόγησε την πράξη του. Όπως είπε ο δράστης στις Αρχές, οι δυο τους τσακώνονταν τις τελευταίες ημέρες. Το ίδιο έγινε και το μοιραίο μεσημέρι της Παρασκευής ενώ βρίσκονταν εν κινήσει στο αυτοκίνητο. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το […]