17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.

Σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ, το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και της υποβάθμισης των βιοτόπων. Ο επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 θα έχει εξαφανιστεί το ένα τρίτο της πανίδας από τη Γη, εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών.

Στη χώρα μας απειλούνται με εξαφάνιση η καστανή αρκούδα, η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα – καρέτα, η αγριόγατα, ο γυπαετός, η πέστροφα, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται ο λύκος, το τσακάλι, ο ασβός, το ζαρκάδι και το ελάφι.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Δολοφονία στη Βάρη: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα εν ψυχρώ δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί στη Βάρη. Θύμα της δολοφονίας είναι ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης ο οποίος εκτελέστηκε ενώ ήταν πεζός στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22. Βάσει των πρώτων πληροφοριών που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία τον πυγμάχο πλησίασε ένα μεγάλο αυτοκίνητο πιθανότατα μαύρου χρώματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το […]

Εκτινάχθηκαν στα 55 τα νέα κρούσματα covid-19

Συνολικά 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 2 ακόμα ασθενών με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται στους 187, ενώ στις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι 11 ασθενείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε […]