20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες.

Η ερημοποίηση της γης έχει ως συνέπειες, την ανυπολόγιστη απώλεια στο γεωργικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, τη ραγδαία χειροτέρευση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

200 χώρες του κόσμου συντονίζουν της ενέργειές τους για την καταπολέμηση του φαινομένου, μέσω του ΟΗΕ. Προς την κατεύθυνση αυτή καθιερώθηκε και η 17η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας (World Day to Combat Desertification and Drought).

Στη χώρα μας, το ένα τρίτο των εδαφών υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης.

Ο φετινός εορτασμός (2021) επικεντρώνεται στη μετατροπή του υποβαθμισμένου εδάφους σε υγιές. Η αποκατάσταση του υποβαθμισμένου εδάφους δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, ενώ αυξάνει τα εισοδήματα και την επισιτιστική ασφάλεια. Βοηθάει επίσης στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας, επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή και στηρίζει την πράσινη ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ανθρωποκτονία στην Αγία Βαρβάρα

Ένας 38χρονος Αιγύπτιος, σκότωσε ένα Έλληνα άνδρα 64 ετών, στην Αγία Βαρβάρα, εξαιτίας προσωπικών διαφορών που είχαν. Το έγκλημα συνέβη εντός της οικίας του πρώτου, στην οδό Γορτυνίας 19, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Αιγύπτιος δράστης, ο οποίος είναι 38 ετών, τηλεφώνησε μετά τις 21:00 στην Άμεση […]

Έφυγε από τη ζωή το πρόωρο βρέφος της 36χρονης με κορονοϊό

Δεν τα κατάφερε το πρόωρο μωράκι το οποίο γεννήθηκε εχθές από την 36χρονη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 36χρονη γέννησε χθες με καισαρική τομή ενώ διήνυε μόλις την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και διασωληνώθηκε άμεσα στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή διασωληνώθηκε και το μωράκι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Δυστυχώς, λίγο μετά τις 2 […]