18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου και είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ξεκίνησε το 2001, με πρωτοβουλία της Καναδής ψυχολόγου Μάρσι Σιγκάλ, για να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες της πρώτα και στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα την ικανότητα του ανθρώπου να σκέπτεται νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να λαμβάνει αποφάσεις για ένα καλύτερο κόσμο.

Το 2017, υιοθετήθηκε από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ και εντάχθηκε στο καλεντάρι των Παγκόσμιων Ημερών του διεθνούς οργανισμού.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο κορωνοϊός μηδένισε την ανάπτυξη για εφέτος

ΤΑΣΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ούτε 40 ημέρες δεν χρειάστηκε η ασθένεια του κορονοϊού για να μηδενίσει -και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και το υπουργείο Οικονομικών- την πρόβλεψη για την οικονομική μεγέθυνση της Ελλάδας για το 2020. Στις αρχές Φεβρουαρίου, σε μια εκδήλωση που είχε κάνει το Ιδρυμα Αντενάουερ, είχαν βρεθεί στο ίδιο πάνελ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής […]