15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπουργιτιού διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, με πρωτοβουλία δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, της Nature Forever Society της Ινδίας και της γαλλικής Eco-Sys Action Foundation.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για τους συρρικνούμενους πληθυσμούς των πουλιών που ζουν στο αστικό περιβάλλον, ένα από τα οποία είναι το σπουργίτι.

Η ελάττωση του πληθυσμού των πουλιών αυτών οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, η έλλειψη εντόμων που αποτελούν τη βασική τροφή τους, ακόμη και η εκπομπή μικροκυμάτων από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Περισσότερα Άρθρα

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες θα περιλαμβάνει ο καιρός την Κυριακή 25 Απριλίου όπως τονίζει η EMY στο δελτίο της. Συγκεκριμένα, η Κυριακή των Βαΐων αναμένεται να εμπεριέχει τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια και τις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές βαθμιαία θα περιοριστούν στη […]

Έκτακτο – Κορονοϊός: Αυξήθηκαν στα 22 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, οι νεκροί παραμένουν 191, καθώς το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος ασθενή. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει 3343. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα […]