19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA), με τη διακήρυξη της Γκουανταλαχάρα, μετά από πρόταση της Τουρκίας. Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ο εμβληματικός αναγεννησιακός καλλιτέχνης επελέγη ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ανοχής, της συναδέλφωσης και της πολυπολιτισμικότητας.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Έτοιμες οι πρώτες προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης του 1821

Τα πρώτα τέσσερα έργα της προσωπογραφιών ηρώων του 1821 παρέδωσε η καταξιωμένη εικαστικός Μαριλύ Ξαγά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης που θα κοσμήσουν την έδρα της Περιφέρειας. Η επίσημη παραλαβή από την Περιφέρεια των εν λόγω 4 πινάκων -προσωπογραφιών του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά, του Πλαπούτα και του […]

Σύλληψη 34χρονου σε χωριό του Άργους με μαχαίρι

Συνελήφθη, χθες 26.1.2019 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας ένας 34χρονος. Στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους- Μυκηνών.