18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα των ζώων και ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοινώνει τις δράσεις του

Σ’ ένα πολύ δύσκολο έτος, ο Δήμος Ναυπλιέων σε πλήρη συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές και στον τομέα για τα ζώα συντροφιάς έδειξε αξιοθαύμαστη δράση με καθημερινές παρεμβάσεις.

Εκτός του ότι τοποθέτησε ηλεκτρονική σήμανση σε 238 ζώα, προχώρησε και στα ακόλουθα:

1. έγιναν θεραπείες σε 90,

2. εξετάσεις σε 111,

3. εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις σε 240,

4. νοσηλείες σε 40,

5. στειρώσεις αρσενικών και θηλυκών σκύλων σε πάνω από 120,

6. περιθάλψαμε 50 γάτες και

7. φτάσαμε στις 120 υιοθεσίες,

8. φιλοξενήθηκαν στις δομές που ο Δήμος έχει εξασφαλίσει 70 σκύλοι,

9. μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εντός και εκτός του δήμου μας, μέσα στην καραντίνα οι περισσότερες από τις υιοθεσίες και τέλος,

Εξασφαλίσαμε την περίοδο του lockdown 1.5 τόνο κιλά ξηρά τροφή αποκλειστικά για τα ζώα που ήταν στους δρόμους και το έτος ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Λέντζος με τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου παραδίδουν εξαιρετική υπηρεσία σε ένα τεράστιο θέμα που είναι τα αδέσποτα ζώα.

Σήμερα λοιπόν που τα ζώα μας έχουν την τιμητική τους δεσμευόμαστε για ακόμα περισσότερο έργο!

Η αδιαμφισβήτητη (τα δεδομένα από το site του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα) και συνεχής φροντίδα του Δήμου μας σε συνδυασμό με την συνεργασία των εθελοντών της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου είναι η εγγύηση για ακόμη περισσότερες δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αγαπημένων μας ζώων συντροφιάς.

Περισσότερα Άρθρα

Κρούσμα κορονοϊού στο Κολυμβητήριο Ναυπλίου

Το κολυμβητήριο Ναυπλίου δεν λειτουργεί  σήμερα Παρασκευή 28 /5/2021 λόγω ανεύρεσης θετικού κρούσματος κορονοϊού σε προληπτικό έλεγχο αθλητή. Ακολουθούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Ρουβίκωνας είπε “χρόνια πολλά”, με… επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Τα “χρόνια πολλά” του Ρουβίκωνα ήταν… ιδιαίτερα, καθώς τα μελη της γνωστής ομάδας αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, το πρωί τη Δευτέρας. Η “παρέμβαση”, όπως τη χαρακτηρίζουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με μπογιές στον εξωτερικό τοίχο της πρεσβείας, στη διασταύρωση των οδών Δορυλαίου και Μακεδόνων. Στη σχετική ανακοίνωσή τους, […]