19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Λέντζος: Το έργο μας απάντηση στα ιντερνετικά παραληρήματα (του Στέλιου Κυριακού)

Έχω μάθει στη ζωή μου να προσπαθώ πολύ για να δικαιωθώ και δεν περίμενα ότι μια απλή απάντηση από τον κύριο Κυριακού θα με δικαιώσει τόσο πανηγυρικά.

Με μια παραληρηματική αναφορά κατορθωμάτων μπροστά στην οποία οι 12 άθλοι του Ηρακλή μοιάζουν με παιδικό ανέκδοτο ο κύριος Κυριάκου συνεχίζει την αλαζονική συμπεριφορά που μόνο στόχο έχει την αυτοπροβολή του.

Αν τα αδεσποτάκια όπως αναφέρει ήταν η μοναδική του ενασχόληση δεν θα περιδιάβαινε καθημερινά τα κοινωνικά δίκτυα καταγγέλλοντας με αναλήθειες, διασκευάζοντας γεγονότα και παραδίδοντας μας σε σχολιασμούς ανθρωποφαγίας από ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν που βρίσκεται το Ναύπλιο και τι ακριβώς κάνει ο Δήμος.

Το αν ο Δήμος κάποια στιγμή τον βράβευσε αυτό δείχνει την ανωτερότητα του ως θεσμός και το πως φέρεται στους δημότες όταν κάποια στιγμή αυτοί προσέφεραν στην κοινωνία.

Θα περίμενε οποιοσδήποτε ότι ένας φιλόζωος με αγνά αισθήματα θα χαιρόταν με την επιτυχία που έχουν οι δράσεις του αδελφού σωματείου Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου και τις δεκάδες υιοθεσίες στις οποίες έχει προχωρήσει σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.

Αντί αυτού, θόλωσε το μυαλό του κυρίου Κυριάκου και επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δήμου και κατά των κοριτσιών που ασχολούνται με την Ζωοφιλική Ένωση.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα μόνο και μόνο για να ξέρουν οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων.

Σε ό,τι αφορά την όπως την είχατε χαρακτηρίσει κύριε Κυριακού «ακίνδυνη» αγέλη μέσα στο Ναύπλιο από τα «φοβισμένα» σκυλάκια που δεν πειράζουν κανέναν, η ιατρός η οποία είχε το επεισόδιο ήταν ο έκτος άνθρωπος και δε μας αφήνατε να τα μαζέψουμε γιατί δεν ξέρατε την συμπεριφορά που θα έχουν απέναντι μας.

Για το σκύλο στην Αγία τριάδα ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι εσείς θέλατε να το παίξετε ήρωας και προστρέξατε όσο πιο γρήγορα μπορούσατε.

Για το σκύλο στην Πουλακίδα είχατε δικούς σας ιδιαίτερους πολιτικούς λόγους εξού και οι άμεσες ευχαριστίες.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσφορά σας «χρησιμοποιώντας» πάντα (οι υπηρεσίες της κτηνιάτρου χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Ναυπλιέων μέσω της σύμβασης που συνάπτει κάθε χρόνο ) τα χρήματα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων και καλό θα ήταν αυτό να το κάνετε γνωστό σε κάθε ανάρτηση σας.

Φωτογραφία – σκυλάκι – όνομα – τι ακριβώς έκανε η κτηνίατρος – πόσα ακριβώς χρεώθηκαν οι δημότες του Δήμου Ναυπλιέων.

Τελειώνοντας επειδή αναφέρεται κάθε νόμιμο δικαίωμα σας, σας υπενθυμίζω ότι νόμιμα δικαιώματα έχουν όλοι και κάτι πολύ σημαντικό, νόμιμα δικαιώματα έχουν και τα ζώα.

Ναι στην φροντίδα των ζώων, ναι στα φιλοζωικά συναισθήματα, όχι στην ασυλοποίηση, όχι στην κακοποίηση.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

Παναγιώτης Λέντζος

Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων
(Υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα)

Ας δούμε όμως τη δημοσίευση του Στέλιου Κυριακού στο facebook που… πυροδότησε την απάντηση του Παναγιώτη Λέντζου : 

Μέχρι να βρεθούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων εγώ θα κυκλοφορώ ”αδέσποτος” στην υπηρεσία των ζώων, είτε αυτό το ”εγκρίνεις” εσύ , είτε όχι και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να χαθώ κατά την μεταφορά μου για ”στείρωση”…

Με αυτά τα λόγια καταλήγει ο Στέλιος Κυριακού στην απάντησή του προς τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου Παναγιώτη Λέντζο, μετά από την σφοδρή επίθεση που του εξαπέλυσε ο δεύτερος την Μεγάλη Τετάρτη.

Ο αρμόδιος για τα αδέσποτα αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων είχε απαντήσει στον πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιο Κυριακού με αφορμή δήλωση του κου Κυριακού ότι ο δήμος Ναυπλιέων αρνήθηκε να του δώσει άδεια μετακίνησης για να πάει στην Αθήνα να παραδώσει τέσσερα κουτάβια στους ιδιοκτήτες τους.

Ο κος Λέντζος, όπως αποκάλυπτε ο ίδιος, ήταν αυτός που συναντήθηκε με τον κο Κυριακού και δεν έδωσε την άδεια, γιατί, όπως ισχυρίστηκε δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Εκτός αυτών όμως ο αντιδήμαρχος επιτέθηκε σφόδρα στον πρόεδρο του συλλόγου ανοίγοντας πολλά θέματα, που έχουν σχέση με το δήμο και τις σχέσεις του με τον φιλοζωικό σύλλογο.

Kάνω γνωστό ότι τέτοιο χαρτί δεν μπορεί να εκδώσει ο αντιδήμαρχος (η άδεια δεν έχει να κάνει με τάισμα αδέσποτων στην περιοχή του Δήμου αλλά για μεταφορά εκτός Δήμου στην Αθήνα και κυκλοφορία του συγκεκριμένου ανθρώπου εκτός νομού).
Του εξήγησα ότι το χαρτί αυτό μπορούσε να το πάρει από άλλους φορείς (αστυνομία ή περιφέρεια) και όχι από μένα.

Ο κύριος Κυριακού μέχρι το μικρόβιο της πολιτικής να τον προσβάλλει και να θελήσει να εξαργυρώσει τα αδέσποτα σε ψήφους, χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί) χρήματα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων (περίπου 20.000€ ετησίως) για να στειρώνει, τσιπάρει, αποπαρασιτώνει, αποθεραπεύει και φιλοξενεί ζώα.

Οι λίστες των κτηνιάτρων με τους οποίους ο δήμος είχε και έχει σύμβαση, αδιάψευστος μάρτυρας. Ως μέλος της επιτροπής για τα ζώα συντροφιάς του Δήμου, είχε κληθεί από το Δήμαρχο πάρα πολλές φορές να ξαναφτιάξει το σύλλογο του οποίου ο ίδιος είχε αναστείλει τη δραστηριότητα, για να μπορεί ο δήμος να χρηματοδοτεί τους φιλόζωους και το αρνιόταν συστηματικά.

Παραιτήθηκε από την επιτροπή 2 μήνες πριν τις εκλογές για να αρχίζει να κατηγορεί διαφημίζοντας την υποψηφιότητά του.
Μετά τις εκλογές θυμήθηκε ω του θαύματος το σύλλογο.

Δεν είχε ξεχάσει όμως ούτε μία στιγμή να χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών φροντίζοντας την καθημερινή προβολή του έργου του.
Εκμεταλλεύτηκε μέχρι και το ατυχές γεγονός με την δηλητηρίαση των σκύλων στην περιοχή της Γλυκειάς. Ψευδώς αναφέρει παντού ότι η δηλητηρίαση έγινε σε φυλασσόμενο χώρο, ενώ ήταν εκτός.

Δικάζει ένα θέμα το οποίο έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Αφήνει υπονοούμενα συνεχώς ρίχνοντας λάσπη και συκοφαντώντας, συνεχίζοντας την αυτοπροβολή του και την αλαζονική συμπεριφορά του.
Μέχρι εδώ όμως κύριε Κυριακού.

Δεν θελήσαμε ποτέ να εκμεταλλευτούμε πολιτικά το εξαιρετικό έργο που παράγει ο δήμος στο θέμα των ζώων συντροφιάς σε συνεργασία με τους αληθινούς φιλόζωους. Μας αναγκάζετε να υπερασπιστούμε όμως τα χρήματα των δημοτών που χρησιμοποιούσατε και χρησιμοποιείτε για να μηδενίσετε τις προσπάθειες όλων και κυρίως των φιλόζωων, οι οποίοι έχουν αρχές και αξίες και δεν εγκρίνουν πράξεις και πολιτικές σας.

Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε για προσωπικό πολιτικό όφελος τα συναισθήματα των ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα, να συκοφαντείτε και να δυσφημείτε το Δήμο και τους ανθρώπους του και φυσικά τους φιλόζωους που δε σας έχουν κάνει τη χάρη …γιατί ξέρουν από ανθρώπους – ζώα και συμπεριφορές.

Από αύριο ο Δήμος θα δημοσιοποιεί κάθε περίπτωση που εσείς παρουσιάσατε ως δική σας και πλήρωσαν οι δημότες. Ακόμα θα ήθελα να πληροφορήσω ότι μέχρι τώρα την δύσκολη αυτή περίοδο ο δήμος έχει μοιράσει πάνω από 450 kg ζωοτροφές σε αυτούς οι οποίοι ταΐζουν.

Προτείνω να μαζέψετε τους παπαγάλους σας που διαχέουν τα ψέματα που εσείς τους λέτε δυσφημώντας ολόκληρη την περιοχή μας.

Μια μέρα μετά ο Στέλιος Κυριακού απαντά στα όσα του καταλογίζονται από τον κ. Λέντζο, λέγοντας πως θα τον καλέσει προσεχώς στις αίθουσες των δικαστηρίων για την άδικη επίθεση εις βάρος του, όπως την χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά η απάντηση Κυριακού:

«Τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαι στα ζωοφιλικά θέματα του τόπου μου έχω αντιμετωπίσει rotweiler αγριεμένα που μόλις είχαν κατασπαράξει το αφεντικό τους. Έχω αντιμετωπίσει εξαγριωμένα pitbull που επιτίθεντο σε παιδάκια μέσα σε σχολείο. Έχω έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με επιθετικό τσοπανόσκυλο που ζύγιζε όσο εγώ.

Έχω πιάσει φίδι με γυμνά χέρια προκειμένου να το βγάλω από το κτήμα μου για να μην δαγκώσει τα σκυλιά μου.

Πρώτη φορά όμως στη ζωή μου, καλούμαι να απαντήσω σε ένα τόσο εξυβριστικό και συκοφαντικό κείμενο, συνταχθέν από τον επί πολλά χρόνια ΕΜΜΙΣΘΟ αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λέντζο.

Θα προσπαθήσω όμως να το αντιμετωπίσω…………

Παναγιώτη Λέντζο, ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη που δεν σε προσφωνώ με τον πληθυντικό ευγενείας, αλλά, όπως ήδη έχεις καταλάβει, εγώ δεν είμαι καλός πολιτικός και για το λόγο αυτό άλλωστε ήμουν ανέκαθεν, έμεινα και θα παραμείνω ένας εθελοντής για όλη μου τη ζωή χωρίς να επιδιώκω έμμισθες θέσεις, ούτε συμμετοχή σε έμμισθες θέσεις επιτροπών, ενώ εσύ αντιθέτως είσαι Αντιδήμαρχος.

Ως εθελοντής λοιπόν, έχω κάνει κατάθεση ζωής και ψυχής στον αγώνα μου υπέρ των απροστάτευτων ζώων και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, από το επί σειρά ετών έργο μου, οι συμπολίτες μου και όχι μόνο.

Συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος να απολογηθώ στις κατηγορίες σου, το θεωρώ δε, ιδιαίτερα προσβλητικό να ανοίξω διάλογο μαζί σου μιας και, όπως φαίνεται, έχουμε τεράστιες διαφορές χαρακτήρα, αντιμετώπισης των πραγμάτων, ήθους και ειλικρίνειας. Αυτά θα τα βρουν οι δικηγόροι μας στις αίθουσες των Δικαστηρίων που θα σε καλέσω προσεχώς.

Όμως, ως προσωπική χάρη θα σου ζητήσω να μου απαντήσεις σε δυο ερωτήματα που θα σου θέσω. Μου τη χρωστάς εξάλλου αυτή τη χάρη γιατί όσες φορές μου ζήτησες βοήθεια εγώ ήμουν πάντα δίπλα σου για να σε βοηθήσω.

Σε περίπτωση που έχεις ασθενή μνήμη και δεν θυμάσαι πότε ζήτησες τη βοήθειά μου σου υπενθυμίζω:

1. Τα σκυλιά που είχαν δαγκώσει την κυρία Αλεξοπούλου (διευθύντρια παιδιατρικού τμήματος νοσοκομείου Άργους) και πολλούς συνδημότες μας, όταν μου το ζήτησες, τα περισυνέλεξα και βρίσκονται μαζί μου,

2. Το pitboull με τα μωρά του από την Αγία Τριάδα, που προκάλεσαν ατύχημα και αυτά τα περισυνέλεξα, μετά από σχετική έκκλησή σου, βρίσκονται δε μαζί μου,

3. Το τεράστιο άγριο σκυλί από την Πουλακίδα που είχε στείλει στο νοσοκομείο το μισό χωρίο και αυτό το περισυνέλεξα, μετά από δική σου παράκληση.

Έχω και άλλα πολλά να σου θυμίσω, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά ώστε να αναμοχλεύσουν την μνήμη σου και να μου αποδώσεις την υποχρέωση που μου χρωστάς.

Ερώτημα πρώτο: Εκτός από την λάσπη που ρίχνεις ασύστολα στο πρόσωπό μου, έχεις αποδείξεις (νόμιμα έγγραφα υπογεγραμμένα από εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου και από εμένα ως λήπτη, ή οτιδήποτε άλλο νόμιμο μέσο), από τα οποία να προκύπτουν χωρίς αμφιβολία οι ισχυρισμοί σου ότι: ”χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί ), εννοώντας εμένα, χρήματα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων (περίπου 20.000€ ετησίως) για να στειρώνει, τσιπάρει, αποπαρασιτώνει, αποθεραπεύει και φιλοξενεί ζώα” και ”δεν είχε ξεχάσει όμως ούτε μία στιγμή να χρησιμοποιεί τα χρήματα των δημοτών φροντίζοντας την καθημερινή προβολή του έργου του”. Αν έχεις στοιχεία σε προκαλώ να τα δημοσιοποιήσεις για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες και ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος του προσώπου μου, γιατί εγώ γνωρίζω ότι, ο Δήμος ουδέποτε με βοήθησε δίνοντάς μου κάποια βοήθεια για τα αδέσποτα που φιλοξενώ , έστω και ένα σάκο σκυλοτροφή…

Ερώτημα δεύτερο: Δεν θα σε ρωτήσω τι έργο έχεις να παρουσιάσεις για την δράση σου με τα αδέσποτα, γιατί δεν θέλωνα σε φέρω σε αμηχανία καθώς έχεις μόνο λίγες εβδομάδες που έχεις αναλάβει υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, αν και η προσωπική μου άποψη είναι ότι, για να είναι κάποιος φιλόζωος δεν χρειάζεται να γίνει Αντιδήμαρχος πρώτα…… Επειδή είμαι όμως, μαχόμενος εθελοντής υπέρ των αδέσποτων επί σειρά ετών, μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση η σιγουριά που μιλάς για τη δική μου δράση στο Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια που εσύ δεν υπήρχες στο χώρο. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά σου αναφέρω ότι, η Δημοτική αρχή, πριν λίγους μήνες, μου απένειμε τιμητική πλάκα για την προσφορά μου στα κοινά. Σύμφωνα με αυτά που εσύ ισχυρίστηκες, είναι δυνατόν ο Δήμος Ναυπλιέων, τον οποίο εσύ σήμερα υπηρετείς ως Αντιδήμαρχος, να μου απονείμει τιμητική πλάκα για το έργο μου και την προσφορά μου στα κοινά, γνωρίζοντας αυτά τα εξυβριστικά και δυσφημιστικά που εσύ καταγγέλλεις εις βάρος μου; Πιστεύω ότι ο Δήμος γνώριζε πολύ καλά την προσωπικότητά μου και τα πεπραγμένα μου. Δεν θα χάσω άλλο χρόνο μαζί σου, γιατί πίστεψέ με, έξω στους δρόμους κυκλοφορούν πολλά αδεσποτάκια” που χρειάζονται τη βοήθειά μου, τη βοήθεια όλων μας, ακόμα και τη δική σου, αν θέλεις….

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για την άδικη επίθεση εις βάρος μου, την κατασυκοφάντιση και εξύβρισή μου στην οποία προέβης.

Μέχρι να βρεθούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων εγώ θα κυκλοφορώ ”αδέσποτος” στην υπηρεσία των ζώων , είτε αυτό το ”εγκρίνεις” εσύ , είτε όχι και να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να χαθώ κατά την μεταφορά μου για ”στείρωση”….»

 

Περισσότερα Άρθρα

Όπου φύγει φύγει από την Καραθώνα λόγω της καταιγίδας – Μποτιλιάρισμα και συνδρομή της αστυνομίας

Κύμα φυγής όσων βρίσκονταν για μπάνιο στην παραλία Καραθώνας σημειώθηκε κατά την διάρκεια της καταιγίδας που έπληξε το Ναύπλιο το μεσημέρι της Κυριακής 2 Αυγούστου. Πλήθος από λουόμενους έτρεξαν με αυτοκίνητα και μηχανάκια να εγκαταλείψουν την παραλία εν μέσω της ξαφνικής βροχόπτωσης και των πολλών κεραυνών, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στην κάθοδο […]

Γεώργιος Σουρής | Ω Ελλάς ηρώων χώρα, τί γαιδάρους βγάζεις τώρα

Για τη δυστυχία της Ελλάδας γράφει ο “σύγχρονος Αριστοφάνης”, που προτάθηκε για Νόμπελ λογοτεχνίας και γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1853. Ένας από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές της νεότερης Ελλάδας, ένας “σύγχρονος Αριστοφάνης” που προτάθηκε για Νόμπελ λογοτεχνίας και σατίριζε πολιτικούς και τραπεζίτες. Ένας άνθρωπος που του άρεσε να αυτοσαρκάζεται ακόμα και όταν απορρίφθηκε από […]