15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Νίκας: Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εξελίξεις για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου

Σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας Ναυπλίου συμμετείχε την Τρίτη 8 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

«Υπάρχει βάσιμη εκτίμηση ότι θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές -“έγιναν πάρα πολλά βήματα σε ένα έργο που παρέμενε στάσιμο για πάρα πολλά χρόνια και η υλοποίησή του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Αργολίδας»,  τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Το συγκεκριμένο έργο, ειδικότερα, αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας, ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, καθώς επίσης τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων και διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στο κατασκευαστικό μέρος περιλαμβάνονται, συγκεκριμένα, πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτηριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης της μαρίνας, όπως η τουριστική της αξιοποίηση, καθώς και υποστήριξης συναφών με αυτή δραστηριοτήτων όπως η χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών, αλλά και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει πέρυσι τον Μάρτιο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Περισσότερα Άρθρα

Αλ. Τσίπρας – Καλαμάτα: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας στέλνουμε από την Καλαμάτα, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα. Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», ανέφερε στην αρχή […]

Βασ. Παπαδημητρίου: Πουλάει το μετάλλιο του για να επιβιώσει ο συναθλητής- φίλος του

Το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Ρότερνταμ  το 1973, το πιο σημαντικό κειμήλιο της αθλητικής του καριέρας, πουλάει ο άλλοτε πρωταθλητής του ύψους Βασίλης Παπαδημητρίου. Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο facebook, το κάνει με όλη του την καρδιά, προκειμένου να βοηθήσει τον παλαίμαχο παίκτη του βόλεϊ, Νίκο Αντωνιάδη, […]