18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πανηγυρίζει η Αγία Τριάδα Μέρμπακα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει ο ενοριακός ναός της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα την  εορτή του Αγίου Πνεύματος .

Την παραμονή της εορτής  εψάλει Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, Ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη  π. Χρυσόστομου Μιχαλόπουλου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος, παιανιζούσης της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ανήμερα της εορτής (σήμερα) τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Κατά τις θείες ακολουθίες  έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου Παναγιώτη Κωστόπουλου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μητροσίλης ,ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Αργολίδος για την τιμή που έκανε να τελέσει την θεία λειτουργία ,καθώς κι όλους όσοι τίμησαν την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Παρευρέθηκαν, οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Γκιόλας , Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος , οi Υποψήφιοι βουλευτές Γ. Γαβρήλος και  Α.Πουλάς ,ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Α. Λυκομήτρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου – Σμυρναίου, οι αντιδήμαρχοι Γ.Καχριμάνης  και Κ.Ρούτουλας ,ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γ. Μαστοράκος, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη και Π.Λέντζος και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Δείτε αναλυτικά πού πρέπει να φοράτε μάσκα από σήμερα – Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει σύσταση

«Φοράμε μάσκα για να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορονοϊού και μένουμε ασφαλείς» είναι το μήνυμα στη σελίδα της ελληνικής κυβέρνησης στο Twitter που δίνει οδηγίες για τη χρήση μάσκας. Από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 η μάσκα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και κοινό σε:  Γραφεία ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.α. Καταστήματα (σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) […]

Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στις Κεχριές Κορινθίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/2), στις 22:49, στις Κεχριές Κορινθίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση εντοπίστηκε 1 χιλιόμετρο ανατολικά των Κεχριών και είχε εστιακό βάθος 11,9 χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Κορίνθου, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές.