15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παράταση του προγράμματος των πτυχιούχων ΟΑΕΔ ζητά η ΓΣΕΕ

Την ώρα που σε δημόσιους φορείς υπάρχουν εμφανείς ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, η ανεργία τραβά την ανηφόρα και οι ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών λόγω covid-19 είναι αυξημένες, η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην παράταση του προγράμματος του ΟΑΕΔ των 5.500 πτυχιούχων που εργάζονται στο δημόσιο, οι οποίοι πλέον έχουν εξειδικευτεί σε διάφορους τομείς, παράλληλα με το νέο πρόγραμμα για τον ιδιωτικό τομέα.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες, έχουν στηρίξει σε απόλυτο βαθμό την αναβάθμιση δημοσίων υπηρεσιών, υλοποίησαν σημαντικά projects, στελέχωσαν τομείς της υγείας και ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις και τα στάνταρ μιας σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Η επίκληση από κυβερνητικούς παράγοντες για τη στήριξη των νέων επιστημόνων, ώστε όχι μόνο να μη φύγουν από τη χώρα αλλά και να επιτρέψουν στην Ελλάδα ,μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη με την παράταση του προγράμματος και την ανανέωση των συμβάσεων των 5500 συναδέλφων.

Για τη ΓΣΕΕ, η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων και η συνέχιση της εργασίας τους στο δημόσιο είναι επιβεβλημένη, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν εξειδικευθεί σε σημαντικούς τομείς, βοηθώντας στην επίτευξη του στόχου της εύρυθμης λειτουργίας του δημοσίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Περισσότερα Άρθρα

Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Άστρους – Λεωνιδίου

Ένας 29χρονος έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Κυριακής, σε τροχαίο δυστύχημα στο 4,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άστρους – Λεωνιδίου, Ι.Χ.. Πιο συγκεκριμένα ο άτυχος νέος – για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία – προσέκρουσε με το Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε πάνω σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό […]

Ομάδες Γυναικών Άργους – Ναυπλίου: Απαιτούμε μέτρα προστασίας από την πανδημία

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Η χώρα – στη σύγκριση των μέσων όρων – παρουσιάζει διπλάσιο ποσοστό θανάτων από τις Γαλλία, Γερμανία. Τα κρούσματα εκτοξεύονται και αυξάνονται οι νοσηλείες. Δεν ανεχόμαστε: Να πληρώνουμε  από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα ράπιντ και […]