15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η προμελέτη της «Spartapolis»!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το θεματικό πάρκο «Spartapolis», καθώς ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον Δήμο Σπάρτης η προμελέτη του έργου.

Μάλιστα, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, παρουσιάστηκε στο Σώμα η προμελέτη της «Spartapolis», από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Σκρουμπέλο καθώς και βίντεο με τον χώρο και τρισδιάσταση απεικόνιση του θεματικού πάρκου.

Στις 100 περίπου σελίδες της προμελέτης, υπάρχουν επί μέρους κεφάλαια για την ταυτότητα του έργου, αναφορές σε ανάλογες εμπειρίες ιστορικών θεματικών πάρκων, χρηματοοικονομική ανάλυση, 3D αναπαράσταση κ.ά..

Συνολικά η μελέτη καταλήγει ότι το μεγάλο αυτό έργο πολιτισμού μπορεί να προσελκύσει ακόμα και 1.000.000 επισκέπτες και ότι είναι οικονομικά βιώσιμο με ικανοποιητική απόδοση κεφαλαίων.

Όπως τόνισε στην apela.gr o κ. Σκρουμπέλος, ήδη έχει συσταθεί επιτροπή από τον Δήμο, η οποία θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν οι εν δυνάμει επενδυτές.

Περισσότερα Άρθρα

Μήνυμα γενικού γραμματέα ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

«Σε αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ας αναγνωρίσουμε τη δύναμη του ραδιοφώνου για την προώθηση του διαλόγου, της ανοχής και της ειρήνης» αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες. Στο μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα, ο κ. Γκουτιέρες τονίζει πως «το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Ακόμη και στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών […]

Σόνια Τάνταρου Κρίγγου: Προχωράμε μπροστά πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε νέες πρωτόγνωρες συνθήκες. Η χώρα μας βρέθηκε απέναντι σε ραγδαίες μεταβολές που συνέβησαν παγκόσμια, αμφισβήτησαν τις βεβαιότητές μας και δοκίμασαν τις αντοχές μας. Κόντρα σε όλες αυτές σταθήκαμε δυνατοί και η Ελλάδα έκανε βήματα μπροστά.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις διεθνείς κρίσεις, την πανδημία, τις […]