20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παύλος Χρηστίδης στη Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, μόνο χαμένες ευκαιρίες

Στους λόγους για τους οποίους «κατεβαίνει» στις εσωκομματικές εκλογές ως υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ο Παύλος Χρηστίδης. «Να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, αναζωογονημένο, ανανεωμένο που είναι εδώ για να εκφράσει τους πολίτες που δεν μπορούν να εκφραστούν από τη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, καλώντας όσους συμμετέχουν στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου να τον στηρίξουν.

Ο κ. Χρηστίδης μεταξύ άλλων τόνισε «Το ΠΑΣΟΚ έχει ένδοξο παρελθόν και ένα μέλλον λαμπρό. Τον κρίσιμο ρόλο θα παίξουν οι μη προνομιούχοι του 2021».

Είπε πως η υποψηφιότητά του απευθύνεται στους καθημερινούς ανθρώπους, τους πολίτες που πορεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ, στους ανθρώπους κάθε γενιάς.

«Σήμερα η νέα γενιά της πατρίδας μας είναι η πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης που ζει χειρότερα από τους γονείς της» σχολίασε.

«Να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, αναζωογονημένο, ανανεωμένο». «Αυτή την στήριξη, την ψήφο, δεν την θέλω για να επιστρέψουμε σε λογικές όπου το εγώ κυριαρχεί του εμείς. Η ανανέωση πρέπει να έχει περιεχόμενο. Ήρθε η ώρα να διευρύνουμε τα ακροατήρια της παράταξης» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενους στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι εάν τις λάμβανε υπόψην τότε «αρχηγός της ΝΔ θα ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο».

«Δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι, μόνο χαμένες ευκαιρίες. Εδώ εκφράζουμε ρεύματα της κοινωνίας που νιώθουν αποκλεισμένα, εκφράζουμε γενιές που δεν ψήφισαν ποτέ το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

«Δεν είναι μάχη γενιών αλλά πολιτική μάχη» επισήμανε. Για το επικείμενο debate, δήλωσε πως πιστεύει στην τηλεσυζήτηση και ήθελε να είναι όλοι οι υποψήφιοι για να καταθέσουν απόψεις και να δείξουν την ενότητα του κόμματος. «Είναι μεγάλη ευκαιρία να μιλήσουμε πολιτικά για την παράταξη που θέλουμε να διαμορφώσουμε», είπε, ωστόσο σημείωσε πως είναι σεβαστή κάθε επιλογή.

Νωρίτερα, ο κ. Χρηστίδης επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και συναντήθηκε με την διοίκηση και αντιπροσωπεία των εργαζομένων. Έκανε λόγο για υπερπροσπάθεια υγειονομικών και γιατρών. «Το ΕΣΥ είναι «παιδί» του ΠΑΣΟΚ με πολλά έργα που έκανε στη χώρα. Είναι υποχρέωσή μας να το ενισχύσουμε. Η δημόσια υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να προστατεύεται».

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών έστειλε το μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. «Είναι μια μέρα που αυτή την περίοδο μας υπενθυμίζει ότι το κράτος οφείλει να λειτουργήσει διαφορετικά και η κοινωνία να εκπαιδευτεί διαφορετικά. Η προστακτική που χρησιμοποιείται προς τα θύματα δεν είναι στήριξη. Δημιουργεί άγχος και ενοχές, επιπλέον. Σαν να δείχνεις κάποιον με το δάχτυλο. «Μάθε να αγαπάς» είναι η μόνη προστατική και το μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στα θύματα βίας».

Αναφερόμενος στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά σημείωσε: «Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Μου ακούγεται… δύσκολο και ξένο. Η εικόνα που έχω είναι αυτή με το χαμόγελο στα χείλη, να τολμά και να προσπαθεί. Αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη στην παράταξη και στον καθένα από εμάς. Να έχουμε την μεγάλη εικόνα και επίκεντρο της πολιτικής μας πάντα τον άνθρωπο. Όλη η αγάπη που εισέπραξε είναι η αγάπη που έδωσε» είπε ο κ. Χρηστίδης.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Δέκα επιχειρήσεις της Περιφέρειας στον Αναπτυξιακό νόμο

  Περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν συνολικά σε 10 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα επενδυτικά σχέδια των οποίων αξιολογήθηκαν θετικά και θα υπαχθούν στο καθεστώς της Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόµου 4399/2016. Η υποβολή των προτάσεων είχε γίνει στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης (ΦΕΚ Β΄ 4445 15-12-2017) για υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο εν […]

Την Παρασκευή “πέφτουν” οι υπογραφές για το ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στην Αθήνα, θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την υπογραφή αυτή, δήλωσε ο περιφερειάρχης, “λήγει το ζήτημα οριστικά και ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση του σχεδιασμού […]