12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα : Διαλέξεις Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας

Σας προωθούμε ενημέρωση της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας για τον κύκλο δύο διαλέξεων από την καθηγήτρια στο Τμήμα Υφασμάτων, Σχεδιασμού και Εμπορευματοποίησης της Μόδας του Πανεπιστημίου του Rhode Island στις ΗΠΑ Linda Welters.

«Πετάξτε εδώ τα παλιά σας τζην κι εμείς θα τα μετατρέψουμε σε μονωτικό υλικό για τις οικοδομές», προτρέπει η βιτρίνα του καταστήματος Madewell στη Νέα Υόρκη, ενός καταστήματος που εξειδικεύεται σ’ αυτήν ακριβώς τη διεργασία.
Και μ’ αυτή την προτροπή θα περάσουμε στη δεύτερη και τελευταία διάλεξη της Linda Welters, Professor, Textiles, Fashion Merchandising & Design, Rhode Island University, με γενικό τίτλο: «The History of Sustainability in Fashion».
Η δεύτερη αυτή διάλεξη, με τίτλο: «Sustainability post 1900», θα μας φέρει στον πυρήνα του θέματος, μια και η έννοια της βιωσιμότητας είναι μια έννοια του 20ού, για να μην πούμε του 21ου αιώνα.

Τετάρτη, 24/6, 6:00 μ.μ.
Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά. Κόστος συμμετοχής: 5 €
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.costume.gr/gr_drastiriothta19.html

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 21100 Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28947, e-mail: pff@otenet.gr, www.pli.gr
Facebook Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Περισσότερα Άρθρα

Covid-19: 685 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 35.294 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλοι 685 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του Covid-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 166.699 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 5,9 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο […]

Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει τη Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1/7/2023 στη Βλαχοκερασιά, με είσοδο ελεύθερη. Στο τραγούδι η Γλυκερία.