15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πελοπόννησος Πρώτα : Κερδήθηκε άλλη μια μάχη για την αδιαφανή λειτουργία των Αναπτυξιακών

Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης και για να βρίσκεται η αυτοδιοίκηση στο πλευρό της κοινωνίας είναι συνεχής και από όλες τις θέσεις (επαφή με πολίτες, συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, ελεγκτικοί μηχανισμοί).
Αυτά συμβαδίζουν με δημοκρατία, διαφάνεια, ισοτιμία και σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Με αυτό το σκεπτικό, αναγκαστήκαμε, αφού η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να «κωφεύει» προκλητικά, να προσφύγουμε για άλλη μια φορά, για τη λειτουργία των αδιαφανών Αναπτυξιακών Εταιρειών, στη Β΄ Επιτροπή του άρθρου 68 ΠΔ-30/1996.
Με την 35/3-12-2018 απόφαση της Επιτροπής έγινε δεκτή η προσφυγή μας και ακυρώθηκε η 294/2018 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – ΑΔΑ:7Μ847Λ1-3ΕΞ που αφορούσε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας», ύψους 103.000 ευρώ, για θέματα υποτίθεται κοινωνικής συνοχής. Πιστεύουμε ότι με την πράξη μας αυτή περιορίσαμε τη σπατάλη της Περιφέρειας σε δαπάνες προβολής και επικοινωνιακής τακτικής της.

Η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα»

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης: Καλύτερα να μην κάνεις εσύ εμβόλιο, για να προλάβω εγώ

Σ’ ένα δεκαήμερο ξεκινά το λοιπόν ο εμβολιασμός και στην χώρα μας. Ευχάριστο αυτό. Οπότε θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και η κρατική καμπάνια που θα προσπαθήσει να πείσει τους διστακτικούς να κάνουν το εμβόλιο. Διότι οι σκληροί αρνητές δεν πρόκειται να πεισθούν ούτε με Χολιγουντιανή ταινία, ειδικά γυρισμένη γι’ αυτούς. Προσωπικά τους έχω πια […]

Η «Γιορτή της Φύσης» στο Κεφαλάρι

Το Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου Aργολίδας σε συνεργασία με άλλα σχολεία και φορείς της περιοχής μας, σας προσκαλεί την Κυριακή  9 Ιουνίου και ώρα 11:00πμ έως 13:30μμ  στο Αλσύλλιο Κεφαλαρίου στη «Γιορτή της Φύσης». Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από διάφορα εργαστήρια με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τη φύση και […]