19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η κατάσταση του οδικού δικτύου

Αποτελεσματικά αντέδρασε μέχρι τώρα ο μηχανισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα όποια προβλήματα προκλήθηκαν στις 5 Περιφερειακές της Ενότητες από τον χιονιά και το δριμύ ψύχος της κακοκαιρίας “Μήδεια” τα ακραία φαινόμενα της οποίας εξελίσσονται πλέον ανατολικότερα από την περιοχή μας.

Σημαντικός όγκος χιονιού, ωστόσο, έχει πέσει στην ορεινή Κορινθία, όπου συνεχίζονται οι εκχιονισμοί από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να παραμένει ανοιχτό, με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στον παλιό εθνικό δρόμο Τρίπολης – Αργους από την Π.Ε. Αργολίδας και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης από τις Π.Ε. Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας είναι ανοιχτός σε όλο το μήκος του.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Περιφέρειας, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρέμενε ανοιχτό και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται -και σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου- στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας, στον παλιό εθνικό δρόμο Αργους – Τρίπολης και στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.

 

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

– Παλαιά εθνική οδός Αργους – Τρίπολης από το 22ο έως το 46ο χιλιόμετρο

Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

– Επαρχιακή Οδός Κιάτου – Γκούρας από το 10ο χιλιόμετρο έως Γκούρα.

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λυκούρια από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Δερβενίου από 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Γκούρας – Λεβιδίου από 1ο έως το 20ό χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Ξυλοκάστρου – Τρικάλων – Ζήρειας από το 17,9ο  έως το 35ο  χιλιόμετρο

– Επαρχιακή Οδός Τρικάλων – Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο και πάνω, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Δερβενίου – Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

– Επαρχιακή Οδός Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο και πάνω καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

– Παλαιά Εθνική Οδός Καλαμάτας – Σπάρτης από το 22ο έως το 50ό χιλιόμετρο.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ hellenicpolice.gr, υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Περισσότερα Άρθρα

Πρόβα πανσελήνου απόψε στο Ναύπλιο

Το φεγγάρι εμφανίστηκε σχεδόν ολόγιομο πάνω από την πόλη του Ναυπλίου απόψε το βράδυ, στην τελευταία του… πρόβα πριν από την αυριανή πανσέληνο. Η Πανσέληνος του Σεπτέμβρη είναι γνωστή με πολλά ονόματα, ενώ το επικρατέστερο φαίνεται να είναι το «Corn Moon», «Πανσέληνος του καλαμποκιού». Το αποψινό φεγγάρι σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή […]

ΟΛΜΕ: Τα σχολεία κλείνουν και η τηλεκπαίδευση αναζητά το δρόμο της

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (2/11/20), που ανέφερε μεταξύ άλλων  «Επειδή οι εκπαιδευτικοί και η ΟΛΜΕ είναι υπέρ των ανοιχτών σχολείων για αυτονόητους λόγους, προτείνουμε άμεσα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να λάβει επιτέλους τα μέτρα, που τόσο η Ομοσπονδία μας, όσο και οι επιδημιολόγοι υπενθυμίζουν -15 το πολύ […]