13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνδράμει στην φιλοξενία μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Σκάφος με 182 μετανάστες έφτασε ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από το Λιμενικό, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, χθες το απόγευμα. Πρόκειται για άτομα στην πλειονότητά τους, από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, οι οποίοι καταγράφονται και ελέγχονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για κορονοϊό.

Οι μετανάστες θα παραμείνουν στις αποθήκες του Λιμένα Καλαμάτας μέχρι να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, παρείχε για τη φιλοξενία των μεταναστών, ατομικά στρώματα και θήκες στρωμάτων, κουβέρτες, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, καθώς και βραδινό και πρωινό γεύμα.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας για το συντονισμό της φιλοξενίας από πλευράς Περιφέρειας, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βράβευσε την Διευθύντρια του 8ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Στις 26, 27 και 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας πραγματοποιήθηκε το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς με τιμώμενο νομό τη Λακωνία. Δυναμικό παρών έδωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας με πλήθος εξαιρετικών Λακωνικών προϊόντων να παρουσιάζονται και να προσφέρονται στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης βράβευσε την Διευθύντρια του Φεστιβάλ κα. […]

“ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ” βροντοφώναξαν οι φορείς και οι πολίτες της πόλης

  Μεγάλη κινητοποίηση, παρά τη βροχή, οργάνωσαν σήμερα στο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου η Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, στην οποία συμμετείχαν μαζικά, εργατικά σωματεία, πολλοί φορείς της πόλης, μαθητές σχολείων, έμποροι, εκπαιδευτικοί,, επαγγελματίες, φαρμακοποιοί και πολιτικές οργανώσεις,  για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο και την προσπάθεια […]